banneri rssFeed Etusivu Arvostelut Tietoa Liity

Arvostelut


<< Takaisin

Pilsner Urquell Nefiltrovaný - Suodattamaton Urquell


Panimo: Plzensky Prazdroj (SABMiller)

Maa: Tsekki Tyyppi: Pilsner
Vahvuus: 4,4% Arvosana: pisteet kokonainen lasipisteet kokonainen lasipisteet kokonainen lasipisteet puolikas lasi ( 4 - ) EBU: ??Pilsner Urquell Nefiltrovaný - Suodattamaton Urquell

Rattoisaa lokakuista maanantaita! Maran Maltainen Maanantai on edelleen maltainen, vaikkei Mara itse tällä kertaa runoilijan kynää käytäkään. Eli tällä kertaa teitä viihdytän minä, Unde.

Kävimme tuossa Wanhassa Satamassa OlutExpolla (josta en tarkemmin kerrokaan) ja siellä olikin spesiaali-olutta tarjolla. Nimittäin Tšekin Tasavallasta, Plzenin kaupungista oli rahdattu paikalle kaksi puista kegiä. Ne olivat täytetty Pilsner Urquellin panimolla, suodattamattomalla panimon pilsnerillä. Tätä kyseistä olutta tehdään panimolla vain kerran vuodessa ja olutta on harvoin tarjolla muualla kuin Tšekeissä.

Ensimmäinen puinen kegi avattiin lauantai päivänä, josta kävi muutama seuran jäsen jo kokeilemassa miten vaikuttaa suodattaminen olueen. Minä sekä Veikko odotimme toisen kegin aukeamista, päivällä pidettävässä Pilsner Urquellin seminaarissa, missä puhujana oli panimon edustaja Kamil.

No kegin pääsi avaamaan herra Puheenjohtaja, eikä siitä sen enempää, katsokaa alta video tapahtumasta.

Itse olueen! Maistelulasiin valui kegistä lähinnä valkeaa vaahtoa. Hetken ihmettelyn jälkeen alkoi pohjalta paljastua kultaista ja utuista olutta.

Tuoksu on perinteistä Tšekki-pilsiä. On diasetyylä (eli siis rehellistä voita), voimakasta ohramallasta sekä myöskin ruohoista ja kukkaista humalan aromia. Sellainen tavallaan kesäinen leppoisa tuoksu. Tuoksu ei paljoakaan eroa normaalista, eli suodatetusta versiosta, ehkä hitusen voimakkaampi humalan aromi löytyy tästä versiosta.

Maku on runsaan maltainen, diasetyyliä löytyy myöskin. Humala löytyy maun keskivaiheilta ja jatkaa seikkailuaan pitkään juomisen jälkeen. Humalointi on ruohoista ja kukkaista. Suu jää katkeran kuivaksi juomisen jälkeen.

Kyllähän tämä jo fiiliksen pohjalta on aika mielenkiintoista olutta. Kyllä siinä oli tunnelmaa kun pääsi itse valuttamaan puisesta kegistä oluen lasiin. Loppujen lopuksi erittäin toimiva pils, joka peittoaa voimakkaammalla aromilla sekä maun humaloinnilla perinteisen version. Arvosanaksi annan peräti 4-/5! Jokaiselle pilsin ystävälle suosittelen matkaa lähimpään tätä olutta tarjoavaan ravintolaan!

Ensi viikolla Mara on taas laivan ruorissa, minä kipuan takaisin tähystystorniin nauttimaan Imperial Stoutteja. Kiitos ja kumarrus!

Olutseura Vaahtokruunu

Copyright Vaahtokruunu 2013 / Site development by Petteri Huppunen Rekisteriseloste | Uutiskirje | Ota yhteyttä