banneri rssFeed Etusivu Arvostelut Tietoa Liity

Arvostelut


<< Takaisin

Prairie Bomb! Deconstructed: Vanilla - viimeinen jysäys! 8/12


Panimo: Prairie Artisan Ales

Maa: USA Tyyppi: Imperial Stout
Vahvuus: 11,8% Arvosana: pisteet kokonainen lasipisteet kokonainen lasipisteet kokonainen lasi ( 3 + ) EBU: 65Prairie Bomb! Deconstructed: Vanilla - viimeinen jysäys! 8/12

Täällä taas ja nyt jysähtää! Lasista löytyy öljyisen mustaa Prairie Artisan Alesin Prairie Bomb! Deconstructed: Vanilla -nimistä monsteria! Olen vanilian ystävä, toivotaan että sitä olisi.

Tuoksu on muuten syvä ja vahva! Paksu kypsynyt luumu, roteva karkea paahde ja syntisen tumma suklaa pärskähtelevät sieraimissa! Alkoholin voi haistaa, mutta samoin myös tammitynnyrimäisen vanilian vivahteen.

Kulaus kurkkuun! Uhhuh, maku on vahva ja syvä, hieman jopa alkoholimainen. Mutta ennen kaikkea rajusti hyökkäävä, hiilen musta paahde kaskeaa kurkussa asti. Tuhkainen humalointi yllättäen sopii tämmöiseen karskiin meininkiin. Kahviakin on maussa niin pentelee paljon, että alkaa jo päristä. Mutta se vanilia, se valitettavasti jää taka-alalle. Kahvipaahteen lähes suolainen ote peittää alleen lähes kaiken makeuden. Se on vähän sääli. Suuntuntuma on onneksi miellyttävä, pehmeän ja öljyisen välimaastosta.

Jälkimaku on pitkä kuin kaksi nälkävuotta, ja yhtä karun kaskettu.

 

Tämä oli yllättävä pamaus. Ajattelin tämän olevan mukavan asiallisen vaniliamainen, mutta paahde potkasee ylä- ja alapäähän semmoisella saksipotkulla, että kohta on meikäläisenkin aika liittyä poikakuoroon. Arvostan kyllä tämmöistä uhkaava otetta oluessa, mutta näin vanhemmiten sitä toivoisi enemmän vaan hyvää perusvaniliaa. Tämä olut sopii kaikille, jotka tykkäävät munille potkimisesta. Oma mielipiteeni on varovainen 3+/5, sillä tykkään omista munaskuukkeleistani.

Olutseura Vaahtokruunu

Copyright Vaahtokruunu 2013 / Site development by Petteri Huppunen Rekisteriseloste | Uutiskirje | Ota yhteyttä