banneri rssFeed Etusivu Arvostelut Tietoa Liity

Arvostelut


<< Takaisin

Amager Heavy Mental - viimeiset raskaat metallit 6/12


Panimo: Amager Bryghus

Maa: Tanska Tyyppi: Imperial IPA
Vahvuus: 9,4% Arvosana: pisteet kokonainen lasipisteet kokonainen lasipisteet kokonainen lasipisteet kokonainen lasi ( 4 ) EBU: 15Amager Heavy Mental - viimeiset raskaat metallit 6/12

Täällä ollaan taas että heilahtaa! Heilahtaa kuulkaa oikein Heavy Mental tanskalaiselta Amagerilta, joiden herkullisia olusia on kyllä vuosien mittaan kosolti hörpittyä, ja tältäkin sivustola löytyy useampikin! Ja nyt taas yksi lisää!

Tämä imperiaalinen IPA kuohahtaa vähäsen, mutta on kyllä mukavan utuisan näköinen.

Nenään vierii kevyen ruohoista humalaa, greippihetelmää, mangoa ja vähän jopa sellaista hattaramaista olemusta. Tuoksu ei ole kyllä heavy metal, mutta entä maku?

Hörps ryyps.

Hmm.

Jaa, onpa jännä, muttei lainkaan huono! Makea mallasrunko survoutuu suuhun tarjoillen karamellia, kevyttä greippihedelmää sekä suoraa sokeria! Maistuu melkein jopa Kettu-karkeilta ilman marjamaisuutta. Humalan kukka ei pure lainkaan, mikä kyllä tulikin tuossa 15 EBUn kohdalla havaittua, mutta ajattelin, että tämä olut olisi muualla tapaa tukeva. Suutuntumaltaan sopivan paksu, jälkimaultaan aavistuksen greippisen katkera, oikeastaan vaan suuta tahmaava. Eikä alkoholikaan tunnu kuin vaan mukavana lämpönä.

Tämä on kyllä tällainen iloinen, rempseä ja herttainen olut, joka ei mitenkään maistu nimeltään, mutta onneksi nimi ei olutta pahenna. Mielikuvat vain olivat toisenlaiset. Tätä kyllä juo mielellään, mutta vain yhden lasillisen, tuntuu todella makealta jopa meikäläisen sokerisuuhun. Jos halajaa kokeilla todella makeaa ja helppoa IIPAa, niin tässä avot! 

Se on 4/5 jatkoon!

Olutseura Vaahtokruunu

Copyright Vaahtokruunu 2013 / Site development by Petteri Huppunen Rekisteriseloste | Uutiskirje | Ota yhteyttä