banneri rssFeed Etusivu Arvostelut Tietoa Liity

Arvostelut


<< Takaisin

Põhjala Cellar Series Sombrero - viimeinen olé 1/12


Panimo: Põhjala

Maa: Viro Tyyppi: Imperial Porter
Vahvuus: 11,5% Arvosana: pisteet kokonainen lasipisteet kokonainen lasipisteet kokonainen lasipisteet kokonainen lasi ( 4 + ) EBU: ??Põhjala Cellar Series Sombrero - viimeinen olé 1/12

On tullut aika. On tullut aika aloittaa vuosi 2020, mutta samalla on myös aika päättää tietty aikakausi.

Kyllä se on näin, että suurin osa juomastani oluesta on vain niin pelottavan keskivertoa, että innostumiseni olueen on laskenut. Siksi en ole tänne sivuillekaan aina tuottanut arvostelua, vaan tehnyt sen suoraan Instagramin tarinaan (@vaahtokruunu Instagramissa btw :D).

Joten MMM ei enää ilmesty joka maanantai. Mutta se ilmestyy kuitenkin maanantaina vielä 12 kertaa ennen kesälomia. Nyt tavoitteena on näihin viimeisiin kahteentoista olutopetuslapseen pyrkiä (eli lähinnä toivoa) juomaan herkullisia tai aivan kammottavia mieleenpainuvia olusia. Toivon, että tämä ensimmäinen viimeisen MMM-setin olut, Põhjala Cellar Series Sombrero, olisi ensimmäiseen vaihtoehtoon kuuluva. Eli, lähetääns katselemaan ja maistelemaan!

Se on aina siistiä, kun pullon päällä on vahasinetti, mutta kaadetaan lasiin nyt ensin!

Se on mustaa, ihan rehellisesti. Hyvä, sillä minun Imperial Porter on musta. Vaahtoa on aluksi sentin, mutta katoaa aikas nopeasti.

Tuoksu on lämminhenkisen paahteikkaan kahvinen, suklainen ja kypsän hedelmäinen. Aavistus savuisaa pöhinää myös.

Maku tarjoaa yllättävän pehmeää otetta! Nyt on makean makoisaa, pehmeää ja iloista! Pehmeän palanut suklaa ottaa kuitenkin makealla otteellaan homman haltuun, ja pistää savua ja hitusesti appelsiinia suuhun pyörimään! Vaniliaa ei ole, mutta jonkinasteista puupöhinää kuitenkin. Jälkimaku ei ole raju, jopa kevyen paahteisen katkera.

Suutuntuma on pehmeydeltään 4/5, ja alkoholin lämmittävyyskin vain 2/5, hyvin pysyy alkoholin maku piilossa.

Tämä on rehellisesti hyvä olut. Vaikkakaan tajunta ei poksahda, on kuitenkin mukavaa juoda pehmeää ja sopivan makeaa olutta. Hyvää, ostaisin uudestaan. 4+/5!

 

Tällä oli hyvä aloittaa nämä viimeiset MMM:t. Jonain maanantaina vielä lisää!

Olutseura Vaahtokruunu

Copyright Vaahtokruunu 2013 / Site development by Petteri Huppunen Rekisteriseloste | Uutiskirje | Ota yhteyttä