banneri rssFeed Etusivu Arvostelut Tietoa Liity

Arvostelut


<< Takaisin

Big Belly Aethelstan - vuoden viimeinen iloinen synkistely


Panimo: Big Belly Brewing

Maa: Alankomaat Tyyppi: Imperial Porter
Vahvuus: 10% Arvosana: pisteet kokonainen lasipisteet kokonainen lasipisteet kokonainen lasipisteet puolikas lasi ( 3 ½ ) EBU: 30Big Belly Aethelstan - vuoden viimeinen iloinen synkistely

Ja näin taas on joulu ja melko lähellä myöskin uusivuosi, joten on aika tämän vuoden viimeiselle MMM-setille.

Se olis alankomaalainen minulle aiemmin täysin tuntemattoman Big Bellyn Aethelstan, väittävät savuiseksi Imperial Portteriksi.

Lasiin kaadettaessa tämä olut ei vaahtoa yhtään. Tumman kokismainen väritys on tumma. 

Tuoksu on kyllä ladattu sillä savulla. Savu kietoutuu luumuun, karamelliin, lakritsaan ja nokikahviin. 

Ja kulaus kurkkuun! Uuh, vaffaa! Savuinen ja karskea kulottunut pelto syöksyy hönkien suuonkaloihini. Vahvan makuinen, alkoholi maistuu ehkä vähän läpi. Hapokas suutuntuma, onneksi ei kuitenkaan vetelä. Ruis ja lievä sikarin savu ja viskimäisyys löytyvät myös! 

Jälkimaku on melko pitkän savuviskimäinen, ja lämmittävä.

Huh. Konstailematon kokonaisuus, savuinen, viskinen ja karskin paahteinenkin olut. On hyvää, mutta tämä olut ei ole elämän iloa ikinä nähnytkään. Ei siinä, voi joulunkin alla vähän synkistellä ihan hyvillä mielin, mutta. Vaikka olut on kohdillaan, ja nautin savuisuudesta, tämä karski ei-makea olut ei saa kuin 3,5/5. Hyvää, mutta näin se vain on.

 

Mukavaa joulun pyhiä ja uusia vuosia tasapuolisesti kaikille. Seuraava MMM ilmestynee 7.1, mutta ennen sitä fiilisten vuoden 2019 parhaita olusia ja vuotta 2020. Ensvuoteen siis!

Olutseura Vaahtokruunu

Copyright Vaahtokruunu 2013 / Site development by Petteri Huppunen Rekisteriseloste | Uutiskirje | Ota yhteyttä