banneri rssFeed Etusivu Arvostelut Tietoa Liity

Arvostelut


<< Takaisin

Unazuki Alt - vanha olut


Panimo: Unazuki Beer

Maa: Japani Tyyppi: Altbier
Vahvuus: 5% Arvosana: pisteet kokonainen lasipisteet kokonainen lasipisteet puolikas lasi ( 3 - ) EBU: ??Unazuki Alt - vanha olut

No nytpäs on jännää! Kaveri toi tuliaisiksi Japani Toyamasta altbier-tyylistä olutta! Nice! Altbierhän on kuin saksalainen tai Düsseldorfialainen lager, paitsi että on tummat maltaat ja hiiva on pinnalla, eli ei kuitenkaan lager. Erikoisjännästi japanilaiset ovat ainakin siellä Toyaman alueella löytäneet tämän saksalaisen tekotavan ja panneet Unazuki Altin!

Kiva ulkonäkö, on kuparinruskea ja beigehtävä vaahto.

Tuoksu on kepeän yrttinen ja makean karamellinen, melko hedelmäinenkin. Juujuu!

Maku on ihan kivasti alkuun tuoksun linjoilla, seuranaan myös kevuttä ahomaan mansikkaa, mutta suutuntuma menee vetelän puolelle. Ohkainen, ja vielä hyvin matalahiilihappoinen. Jälkimakukin on vain kevyt kepeä muisto kesän kukkaniityn humalista.

Pieni harmi. Makumaailma on mielenkiintoinen ja passelisti kohdillaan, mutta kyllä se suutuntuma, tässä tapauksessa sen puute, vaikuttaa melkoisen paljon oluen koko makuprofiiliin. Melkein ehkä jopa nelosta olisi tullut, jos suutuntuma olisi ollut paksumpi, mutta joutuu toteamaan vain 3-/5.

 

Onneksi tuliaisia on lisää, ja ensimaanantaina ainakin vielä yksi olut japanista!

Olutseura Vaahtokruunu

Copyright Vaahtokruunu 2013 / Site development by Petteri Huppunen Rekisteriseloste | Uutiskirje | Ota yhteyttä