banneri rssFeed Etusivu Arvostelut Tietoa Liity

Arvostelut


<< Takaisin

Black Damnation XVIII Major Tom - pyhä jösses!


Panimo: Struise

Maa: Belgia Tyyppi: Imperial Stout
Vahvuus: 13% Arvosana: pisteet kokonainen lasipisteet kokonainen lasipisteet kokonainen lasipisteet puolikas lasi ( 4 - ) EBU: ??Black Damnation XVIII Major Tom - pyhä jösses!

No nyt on mustaa ja vahvaa! Se ois hurja belgialainen imperial stout 13-voltilla, joka on kypsynyt Glen Grantin viskitynnyrissä. Se ois majuri Tomppa, eli Black Damnation XVIII Major Tom!

Mustaahan se on lasissa, mitä nyt hiukkasen on beigeä vaahtoa.

Tuoksu on HUUmaavaa! Tässä tuoksuu viski! On paahdetta, suklaata ja lakritsaa, mutta nyt on kyllä myös puteli Kikkoman-soijasoossia sekoittunut tuoksun maailmaan. Tämä tuoksuu vahvalta oluelta, eli hörppääminen vähän jännittää, mutta ei tässä muu auta!

Hörppistä. Hmm. Makumaailma ei ole läheskään niin hyökkäävä kuin tuoksu. Paahdetta on ihan sikana, oikein sellaista nokea, oikein sellaista kaskettua peltomaata. Viskitynnyri maistuu puulta ja viskiltä, ja hieman se alkoholikin maistuu. Joukossa on myös makeaa luumua. Suutuntuma on pehmoinen ja todella paksu, mutta myös lipevän öljyinenkin. Jälkimaussa maistuu viskinen alkoholi ja kitkerä paahde. 

On tämä kyllä jösses! Ja tätähän isoa putelia on juomassa ainoastaan minä. Huh. Mutta. Tämä ei kyllä nyt mitään isoja tunnetiloja herätä. Paahteinen kitkeryys maistuu suussa pitkään ja se on oikestaan tämän oluen juttu. Tuoksumaailma ei vastaa kuin vähäsen makumaailmaa, ja alkoholimaisuus on aistittavissa. Tallinnasta Uba & Humal -kaupasta ostin ja maksoin 50€, ja se taisi olla ylihintaa tästä. Jössestä kun paahde ei lähde suusta! Ei tässä armoa anneta, annan varovaisen suosituksen ja tähän nähden arvosana 4-/5 saattaa tuntua korkealta, mutta ainahan minä oon ollu vahvojen imperial stouttien puolella.

 

Ensimaanantaina kevyempää olutta!

Olutseura Vaahtokruunu

Copyright Vaahtokruunu 2013 / Site development by Petteri Huppunen Rekisteriseloste | Uutiskirje | Ota yhteyttä