banneri rssFeed Etusivu Arvostelut Tietoa Liity

Arvostelut


<< Takaisin

Lassen äidin Stout - karskin reilu


Panimo: Lassen äiti

Maa: Suomi Tyyppi: Stout
Vahvuus: 6,3% Arvosana: pisteet kokonainen lasipisteet kokonainen lasipisteet kokonainen lasipisteet kokonainen lasi ( 4 ) EBU: ??Lassen äidin Stout - karskin reilu

No mutta sattuipa hauskasti! Toveri Lassen äiti pani juhliinsa omaa oluttaan Lassen ohjeilla, ja minäkin sain Lassen kautta maistaa tätä varsin henkilökohtaista olutta. Hiivana on San Diego Super Ale, humalina pellettimuodossa Centennial ja Warrior, maltaina Maris Otter, Château Chocolate, Roasted Barley, Crystal Medium ja Caramel. Mausteina vielä lisänä kaakao nibsejä, vaniljatanko ja kylmäuutettua kahvia. Makustellaan!

Ainakin ulkonäkö on ihan todella asiallisen stoutmainen. Hyvin tumman mustan ruskea väri, jonka päällä lepää tiheää beigeä vaahtoa, joka säilyy vieläpä pitkään.

Tuoksukin on tyylipuhdas, vahva paahteisuus sekoittuu tummaan kahviin ja kaakaoseen ja pieni aavistus vaniljaakin on havaittavissa. Mainiota!

Ja maku! Hmmm ja aah ja hmmm! Paahteisuus iskee karvaan kuivalla otteellaan suoraan kitalakeen kahvin tullessa perässä. Minun makuuni makeutta luovat kaakao ja vanilja jäävät vähän harmittavasti taka-alalle, mutta toisaalta tämä karski paahde ottaa luuloja pois! Humalatkin maistuvat ja puraisevat kivan katkerasti! Suutuntuma on pehmeä ja sopivan matalahappoinen, ei suinkaan vetelä! Jälkimaku on pitkä ja karvas, mallioppilaan viimeistely.

Tässä kyllä antaa tietenkin todella hyvästä suorituksesta erikoisbonusmega-pisteitä, mutta on asiallisempaa olla karskin reilu niin kuin tämä olutkin on. Tässä ei ole mitään pielessä, mutta makean ystävänä tietenkin toivon stoutteihini makeutta jossakin muodossa. Mutta, kertakaikkisen loistava stout! 4/5! Eikä sisällä mitään lisiä!

Olutseura Vaahtokruunu

Copyright Vaahtokruunu 2013 / Site development by Petteri Huppunen Rekisteriseloste | Uutiskirje | Ota yhteyttä