banneri rssFeed Etusivu Arvostelut Tietoa Liity

Arvostelut


<< Takaisin

Hitachino Nest Anbai Ale - Arigatou!


Panimo: Kiuchi Brewery

Maa: Japani Tyyppi: Hedelmäolut
Vahvuus: 7,5% Arvosana: pisteet kokonainen lasipisteet kokonainen lasipisteet kokonainen lasipisteet puolikas lasi ( 3 ½ ) EBU: ??Hitachino Nest Anbai Ale - Arigatou!

Huhheijakkaa, Pääsiäinen uhkasi tehdä tepposet biletyspitoisuudellaan, ja oloni uhkaa olla sen mukainen. Onneksi näin maanantai-iltana alkaa olo jo helpottamaan siihen malliin, että olutkin maistuu. Ja nyt maistuu olut, joka ei vaikuttaisi kauhean uhkaavalta, eli se olis Hitachino Nest Anbai Ale.

Vaahtoa ei ole tämän utuisen simamaisen värisen olusen pinnalla, mutta tuoksu vetääkin iloisesti japanilaisiin tunnelmiin. Ume-hedelmä (aprikoosin ja luumun risteytys) tuoksuu vahvana tuoden melkein mieleen umeshu-nimisen liköörin/viinin kaltaisen juoman juurikin sieltä Fuji-vuoren liepeiltä. Ja on kyllä tuoksussa mukana merisuolaa ja raikkaita kepeitä sitrushedelmiä. Mainiota!

Maku! Jaahas, tuntuu vahvalta. Suuntuntuma on paksu, ja alkoholin melkein maistaa läpi, mutta se onneksi kätkeytyy ume-hedelmän ja greipin alle. Jännää, on marjoja, sitruksia, havuja ja tropiikan hedelmiä, mutta yhdessä näistä kumoutuu moni jättäen jäljelle luumuisen happamuuden. Hapanolut tämä ei kuitenkaan ole, ja tuoksun merisuola kaikkoaa lähes tyystin. Jälkimaun tunnistaa happamaksi katkeran sijaan, mutta siinäpä se.

Tämä olut tuntui sekametelisopalta, mutta kyllä ne hyvät sävyt sieltä erottuivat joukosta. Vanhat Japani-muistot palautuivat mieleen, joten arigatoot tälle oluelle sen johdosta. Mielenkiintoinen olut, mielenkiintoinen maku, mutta haaveet kaatuvat. 3,5/5, helt okej!

 

Ensimaanantaina on taas olutta luvassa, eli jee!

Olutseura Vaahtokruunu

Copyright Vaahtokruunu 2013 / Site development by Petteri Huppunen Rekisteriseloste | Uutiskirje | Ota yhteyttä