banneri rssFeed Etusivu Arvostelut Tietoa Liity

Arvostelut


<< Takaisin

Austmann Mannus & Blodøks - vielä tummaa ennen kesää


Panimo: Austmann Bryggeri

Maa: Norja Tyyppi: Imperial Stout
Vahvuus: 8,8% Arvosana: pisteet kokonainen lasipisteet kokonainen lasipisteet kokonainen lasipisteet puolikas lasi ( 4 - ) EBU: 45Austmann Mannus & Blodøks - vielä tummaa ennen kesää

No kopsista, täällä ollaan taas! Intian hiekat on karistettu ja paikalliset oluet (kaikki) juotu, joten olihan se aikakin palata Suomeen.

Nyt kun katson olutjääkaappini sisältöä, niin näen tilanteen vallan huolestuttavana. Siellä oli yksi olut! Tämä tilanne pitää korjata, mutta juodaan nyt ensin tämä olut. Austmann Mannus & Blodøks, joka on kollaboraatio-olut norjalaisen Austmann Bryggerin ja alankomaalaisen Brouwerij De Molenin yhteistuotos, tuli ostettua noin vuosi sitten Alkosta. Eiköhän tämä maistu, sillä en olekaan aikoihin juonut Imperial Stoutteja! Mennääns!

Eli peruspremissi on peruspremissi (yleensä) aina näissä Imperial Stouteissa, eli beiget vaahdot, tummat mustat värit ja kahviset tuoksut löytyy. Tuoksu tosin tarjoaa aika tujakkaa espressoa palaneen hiilen ja tumman suklaan ohella! Siirappiakin saattaa olla tarjolla. Mutta nyt hörpätään!

Eli hörps. Mainio mukava pehmeän tumma suklainen ja paahteinen alkumaku, joka syvenee kahviksi, lakritsaksi ja AI ETTÄ, tässähän on hippunen vaniliaa! Tosin aika pieni hippunen, mutta lasketaan! Jälkimaku on perinteisen pitkähkön paahteisen kitkerähkö, perinteisesti passeli.

No näin! Kyllä teki juoda IS:ää pitkästä aikaa ja annan tämän näkyä arvosanassa. Muuten tämä olut tekee hyvää, varmaa ja vakaata duunia; tämä ei petä, ei lannista, muttei myöskään kohota sielua tai tietoisuutta nirvanaan tai eedeniin. Ei tämä haittaa, 4-/5 tarkoittaa hyvää olutta, mutta minä tarvitsen oluseeni aina jotain pontevaa tai mielenjäävää.

 

Mutta näin taas MMM:t pyörivät ennen seuraavaa Intian keikkaa tai lomia. Ensimaanantaina taas, jahka ensin olen käynyt katsastamassa Alkon tarjonnan!

 

Olutseura Vaahtokruunu

Copyright Vaahtokruunu 2013 / Site development by Petteri Huppunen Rekisteriseloste | Uutiskirje | Ota yhteyttä