banneri rssFeed Etusivu Arvostelut Tietoa Liity

Arvostelut


<< Takaisin

AleSmith X Extra Pale Ale - etsitään aarre ja kerrataan myös viime vuosi


Panimo: AleSmith

Maa: USA Tyyppi: American Pale Ale
Vahvuus: 5,25% Arvosana: pisteet kokonainen lasipisteet kokonainen lasipisteet kokonainen lasipisteet puolikas lasi ( 3 ½ ) EBU: ??AleSmith X Extra Pale Ale - etsitään aarre ja kerrataan myös viime vuosi

Mara sitten kuin sittenkin selvisi vuodesta 2018, ja näin ne MMMt lähtee tänäkin vuonna pärisemään. Työmatkoja on kuitenkin tälle vuodelle tiedossa, ja myös pitempiaikaisia sellaisia, joten MMM ei välttämättä A.D 2019 tulekaan jokaisena maanantaina. :( Mutta eiköhän nyt kolmisenkymmentä MMMää mahdu tälle vuodelle.

Noh, ei murehdita vielä tulevaa, vaan murehditaanpa menneitä. Ajattelin aluksi tehdä oman postauksen vuoden 2018 MMM-parhaimmistosta, mutta UV tuli salakavalasti ja väkisin. Teen sen kuitenkin tiivistettynä versiona tähän samaan AleSmith X Extra Pale Ale -arvioon!

Eli siis, vuoden 2018 ehdotonta priimaa olivat:

Lervig / Way 3 Bean Stout 2018

Vanha tuttavuus, mutta tajuton! TAJUTON! Mahottoman makean hyvvää!

Mikkeller Amass Plum Crazy

Mikkeller on kova panemaan, ja harvoin panevat huonosti. Tämä hapanolut veti suun mutruun, mutta väkisinkin hymyillytti tämän juominen.

Ducato Brett Peat Daydream

TCBW18:n parhaimmistoa tai jopa paras olut. Hämyisen vahva savu kohtaa pekonihedelmät!

Hiisi Itse

Kyllähän toki suomalainenkin pääsee listoille! Tämä on ehdottomasti Panimo Hiiden paras olut, kunhan hapanoluet maistuu. Maralle ne maistuu!

Rodenbach Grand Cru

Ja taas hapanta, nyt Belgian suunnalta. Vuosi 2018 kyllä osoitti, että tyylipuhdas hapanolut on suurenmoinen makunautinto. Ja kypsytettynä kosolti kovempi!

Uiltje Dr. Raptor

Ja kun tyylipuhtaudesta puhuttiin, tämä se vasta tyylipuhdas olikin! Niin hyvä mallasrunko oli tässä Imperial IPAssa, että ei oo paremmasta väliä! Oikeastaan ehkäpä paras tujumpi IPA ikuna!

 

Sellaiset nostot vuoden 2018 MMM-seteistä. Nyt katellaan kuitenkin tätä AleSmithin X:ää!

Vaahtoa on ohuelti, mutta pitsiä jää. Oluen väri on varsin sumuisen oranssinkultainen. 

Tuoksu on yllättävänkin vahva, puhdas nurmikenttä sekä sitruuna luovat uskoa vuodelle 2019!

Makukin on ihan tuoksun jäljillä ja aika kivasti toimiva. Greippi astuu kuvioihin mukaan. Jälkimaku on hitusen liian lyhyt, mutta puhtaat selkeät humalan olotilat maistuvat makoisilta! Olut tuntuu ja maistuu tuoreelta. Makua toki voisi olla enemmän, saisi sattua suuhun, mutta maistuu tämä näinkin mainiosti. Ei vielä lähetä hötkyilemään, koska vasta vuoden alussa ollaan, mutta todetaan jämptisti 3,5/5.

 

Näin se vuosi lähti, pysy kyydissä!

Olutseura Vaahtokruunu

Copyright Vaahtokruunu 2013 / Site development by Petteri Huppunen Rekisteriseloste | Uutiskirje | Ota yhteyttä