banneri rssFeed Etusivu Arvostelut Tietoa Liity

Arvostelut


<< Takaisin

Bierdo White - ei intialaista, vaan belgialaisintialaista


Panimo: Brouwerij Van Steenberge

Maa: Intia Tyyppi: Belgian White Ale
Vahvuus: 5% Arvosana: pisteet kokonainen lasipisteet kokonainen lasipisteet kokonainen lasi ( 3 + ) EBU: ??Bierdo White - ei intialaista, vaan belgialaisintialaista

Mara on kopsahtanut taas Intiaan Gurgaonin kaupunkiin. Olutta täällä kuluu lähinnä Kingfisherin muodossa, mutta sattuipa niin, että heinäkuussa 2018 Gurgaoniin on perustettu oma kiertolaispanimo nimeltä Bierdo. Bierdon oluet pannaan Belgiassa, mutta importataan tänne Intiaan. Sovitaan, että olut on intialainen.

Panimo on kuitenkin sen verran tuore, että Facebook- ja Twitter-tilejä lukuunottamatta en löytänyt muuta kuin hymyileviä intialaisia Internetin eetterisumusta. No, oli miten oli kunhan on olutta, ja nyt testataan Bierdo Whitea.

No, kivaa vaahtoa ja pitsiä, mutta oluen väri on kyllä omaan silmään aikas hailakka, samean vaalean oljen keltainen. 

Tuoksu tarjoaa lievää belgihiivaa, sitruunaa sekä korianteria. Olisikohan joukossa myös aavistus päärynäesanssia? Ihan ookoo mainio perustuoksu.

Ja hörppästään! Nonni, tuoksun linjoilla ollaan. Belgihiiva maistuu enemmän kuin tuoksuu, sitrus on taustalla, korianteri morjenstelee. Ehkäpä päärynäkin on mukana, tai ainakin mielikuvituksessani se on.

Jälkimaku on lyhyt, hieman korianterimaisen kitkerähkö. Humalan purenta jää vaisuksi, mutta suuntuntuma on justiinsa sopivan poreileva tämän tyylisille olusille.

Kyllähän tätä juo joulukuussa ulkona terassilla lämpömittarin näyttäessä 23 astetta, ja samalla voi muistella mennyttä Suomen kesää. Olut on mukavan perusjees, mutta olosuhteista johtuen olen hieman höveli. 3+/5, sisältää noin puolikkaan pojon verran höveliyttä.

Olutseura Vaahtokruunu

Copyright Vaahtokruunu 2013 / Site development by Petteri Huppunen Rekisteriseloste | Uutiskirje | Ota yhteyttä