banneri rssFeed Etusivu Arvostelut Tietoa Liity

Arvostelut


<< Takaisin

Fiskarsin Simon Says Yarrow Grisette - minä sanon jaa


Panimo: Fiskarsin panimo

Maa: Suomi Tyyppi: Grisette
Vahvuus: 3,5% Arvosana: pisteet kokonainen lasipisteet kokonainen lasipisteet puolikas lasi ( 3 - ) EBU: ??Fiskarsin Simon Says Yarrow Grisette - minä sanon jaa

Voi että sattuu! Kaapista on tummat oluet loppu, mutta löytyi sieltä tämmöinen kepeä suomalainen olut. Fiskarsin Simon Says Yarrow Grisette. Jaa-a. 3,5% ei lämmitä paukkupakkasilla, mutta vielä niin kylmä ei ole. Ja kas, grisette on uusi oluttyyli! Kas kas!

Internet tietää kertoa, että grisette, vähän samalla tapaa kuin saisonkin, on alunperin työukoille tarkoitettu olut, ja tämä grisette on eritoten belgialaisille kaivosmiehille kehitetty kepeä pintahiivaolut, jossa on kuitenkin humalan purentaa. Tämä suomalainen versio on vielä maustettu siankärsämöllä. No kokeillaan!

Ulkonäkö on vähän vaisu, muttei huonoinkaan. Kirkkaan keltaisessa nesteessä hilluu hetken jälkeen kivasti hiivahippuja. Tuoksu on maltainen, kevyen hapan, hieman yrttinen, hieman sitruksinen. Ja maku on tuoksun linjoilla. Lisänä tätä jännää yrttisyyttä, ehkä tältä maistuu tämä siankärsämö. Hiilihappoja on, suutuntuma poreilee, ja jälkimaussa on ruohoisen humalan puraisua.

Muuten passeli olut, mutta juomisajankohta AIVAN väärä. Tämä on vaihtoehto saisonille, tämä kepeä kesäjuoma janon sammutukseen. Näinä pimeinä aikoina tarvitaan, tai minä ainakin tarvitsen jotain aivan muuta. Kesällä kokeilen uudestaan, mutta nyt todetaan vaan 3-/5.

Höpsispöpsis ja ensimaanantaihin! Nyt pitää täydentää olutkaappia!

Olutseura Vaahtokruunu

Copyright Vaahtokruunu 2013 / Site development by Petteri Huppunen Rekisteriseloste | Uutiskirje | Ota yhteyttä