banneri rssFeed Etusivu Arvostelut Tietoa Liity

Arvostelut


<< Takaisin

Liefmans Kriek Brut - kirsikkaisen hyvää!


Panimo: Liefmans (Duvel-Moortgat)

Maa: Belgia Tyyppi: Sour Red
Vahvuus: 6% Arvosana: pisteet kokonainen lasipisteet kokonainen lasipisteet kokonainen lasipisteet puolikas lasi ( 3 ½ ) EBU: ??Liefmans Kriek Brut - kirsikkaisen hyvää!

Ei oo lonkeroa lasissa tänäänkään, vaikka päiväsaikaan ulkona oleva sää voisi indikoida semmosta. 

Nyt on ihan belgialaista hapanta olutta, kirsikkaiseksi kriekiksi voisi sanoa tätä Liefmans Kriek Brut. Tumman ruskean kuparisen värisen oluen pinnalle ei kauheesti vaahtoa muodostu, mutta tuoksua kyllä muodostuu! Väkevän karkkisen makea kirsikka sanoo jämäkästi PÄIVÄÄ. Happamuutta leijailee myös ilmassa sekä kevyttä tammipuuta.

Mutta kulaus paljastaa sen, että MAKEAA! Jännä miten makea voi hapanolut olla, eikä oikeastaan juurikaan hapan. Makea karkkikirsikka, kesäkirsikka, torikirsikka ja kirsikkapiiras maistuu. Ja siinä se. Jösses kuinka makeaa. Missä on happamuus? Jälkimakukin on oikeastaan vain makea fiilis, ehkä kuvittelemalla voisi sanoa belgihiivan maistuvan/tuntuvan nielussa, mutta jaa-a. Makea, suorastaan överimakea, suutuntuma kuitenkin samettisen makea.

Noh, äärimakean ystävänä pidin kyllä tästä, mutta enemmän odotin happamuutta. Sain makeutta tilalle, ja kyllähän se passaa, mutta ehkei kuitenkaan niin hyvin. 3,5/5 makeusbonuksella.

 

Ensimaanantaina ei ole makea, tai saattaa ollakin. Sinne saakka pitää nyt jaksaa!

Olutseura Vaahtokruunu

Copyright Vaahtokruunu 2013 / Site development by Petteri Huppunen Rekisteriseloste | Uutiskirje | Ota yhteyttä