banneri rssFeed Etusivu Arvostelut Tietoa Liity

Arvostelut


<< Takaisin

Vuorineuvos Cask Edition - Tervaleijona-pastilli


Panimo: Ruosniemen Panimo

Maa: Suomi Tyyppi: Imperial Stout
Vahvuus: 10 Arvosana: pisteet kokonainen lasipisteet kokonainen lasipisteet kokonainen lasipisteet kokonainen lasi ( 4 ) EBU: ??Vuorineuvos Cask Edition - Tervaleijona-pastilli

MMM on tänään UMM kun Mara on muilla mailla.

Ruosniemen Vuorineuvos esiintyi jo vuonna 2016 Maran piinapenkissä, suolaisella otteellaan. Tällä kertaa on tästä kyseisestä oluesta kypsytelty versio, eli Cask Edition. Huhupuheena on kuultu tynnyrin olleen Laphroaig-viskin, tästä ei pullon vähäisessä tekstissä ole mainintaa. Ehkä sen huomaa mausta.

Vuorineuvos on kaatuessaan lasiin öljyistä ja todella tummaa. Vaahtoa lasiin kertyy kohtuullisen paljon, väriltään vaahto on beigeen vivahtavaa.

Tässä vaiheessa tuoksuun siirryttäessä käy selväksi missä tynnyrissä olutta on pidetty. Selkeä Laphroaigin ominainen turpeinen ja todella jyrkkä savuinen ote hallitsee tuoksua raudanlujalla otteella. Alta löytyy todella tummaksi paahdettua kahvia ja mallasta. Makeudesta ei ole tietoakaan. Kevyttä suolaisen tuntua myös, ehkä peräti salmiakkia. Ken tietää.

Maku on pitkälti samoilla linjoilla. Erittäin savuinen, turpeinen, kuivan kahvinen sekä suolaisen salmiakkinen. Suuta ihan kuivattava lopetus on hyvinkin suolainen, merivetistä vaikkei vetisyydestä ole tietoakaan näin paksussa oluessa.Tervaleijona-pastillit tulevat myös hetken päästä mieleen, totta tosiaan.

Mara oli pari vuotta sitten oikeassa maun suolaisuudesta. Siltähän tämä tuntuu edelleen. Kypsytys taas on tuonut savuisen viskin ominaisuudet soppaan, eikä ainakaan ole vähentänyt suolaista tuntumaa. Jotain makeaa tähän väkisinkin kaipaisi sekaan. Ihan vaikka sokeria. Sitten Tervaleijona-pastilli olisi täydellinen. Arvosana kohoaa kuitenkin, jollakin kierolla tavalla sinne paremman puolelle, eli neljään asti. 4 / 5.

Ensi viikolla Mara on taas ruorissa, sitä minne laiva seilaa, ei varmasti tiedä vielä Marakaan.

Olutseura Vaahtokruunu

Copyright Vaahtokruunu 2013 / Site development by Petteri Huppunen Rekisteriseloste | Uutiskirje | Ota yhteyttä