banneri rssFeed Etusivu Arvostelut Tietoa Liity

Arvostelut


<< Takaisin

Zeta Beer Zendra - seesteistä savua


Panimo: Zeta Beer

Maa: Espanja Tyyppi: Savuolut
Vahvuus: 7,8% Arvosana: pisteet kokonainen lasipisteet kokonainen lasipisteet kokonainen lasipisteet kokonainen lasi ( 4 ) EBU: ??Zeta Beer Zendra - seesteistä savua

Taas on maanantai, taas on olutta!

Ihan rändömillä Alkosta tarttui heräteostoksena espanjalainen Zeta Beer Zendra savuolut, tarkemmin ruisbocksavuolut. Ainahan on kiva kokeilla uutta, joten ei muuta kuin hörps!

Zendran vaalea vaahto säilyy pitkään hyvin samean oranssin ruskean värisen liemen pinnalla. Mutta. HIIVAHIPPUJA ON JÄRJESTTÖMÄSTI JÖSSES! Hetken kun antaa oluen olla, niin yli sentin kasa on kerääntynyt lasin pohjalle, ja reunoillakin on aika monta hippua. 

Tuoksu on rauhallisen savuinen ja makean hedelmäinen. Appelsiinia ja toffeeta, ei palvikinkkua. Otetaan rauhassa nyt se hörps.

Eli hörps. Hmm. Pehmeän oloinen. Karamelli, kevyt appelsiini, savu ja rauhallinen ruohoinen humala tulevat suuhun tasaisen varmasti. Hiivakin maistuu, mutta todella lievästi. Tässä on makean siirapin maku sekoitettuna kevyeen kylmäsavuun, ehkä ruistakin. Jälkimaussa humalan ruohoinen katkero puraisee mukavan keskivahvasti. Suutuntumakin on hyvä, öljyisen pehmeähkö, sopivan poreileva.

Kokonaisuutena seesteisen rauhallinen olut, tulipa leppoisa olo. Ulkonäössä hiivat vähän säikäytti, mutta maku kevyine savuineen ja juttuineen rauhoitti mielen. Erilainen tulokulma savuolusiin oli tämä Zendra, ja mikäpä tässä! Sovitaan sopiva 4/5.

 

Oluet uhkaa loppua jääkaapista, mutta eiköhän se taas täyty ensimaanantaita varten!

Olutseura Vaahtokruunu

Copyright Vaahtokruunu 2013 / Site development by Petteri Huppunen Rekisteriseloste | Uutiskirje | Ota yhteyttä