banneri rssFeed Etusivu Arvostelut Tietoa Liity

Arvostelut


<< Takaisin

Rodenbach Grand Cru - kuin mummin tekemää


Panimo: Brouwerij Rodenbach

Maa: Belgia Tyyppi: Sour Red Ale
Vahvuus: 6,0% Arvosana: pisteet kokonainen lasipisteet kokonainen lasipisteet kokonainen lasipisteet kokonainen lasipisteet puolikas lasi ( 4 ½ ) EBU: ??Rodenbach Grand Cru - kuin mummin tekemää

Ja taas mennää ja ihmetellään Alkosta löytyvää klassikkoa suorastaan! Moni lienee tämän jo juonutkin jossain vaiheessa elämää, ja niin minäkin olen tehnyt vuosia sitten. Mutta kerran kun Alkon hyllyllekin tämä ilmestyi, niin maistellaans Rodenbach Grand Cru, tuo tammitynnyrikypsytetty hapan red ale.

Kermaista vaahtoa on sentin verran ennen haipakkaa katoamista syvän lievästi punertavan ruskean sameahkon oluen pinnalla. Juu.

Ja kun sieraimin tätä nuuhkuttelee, niin aikamoista! Happamat punaviinimarjat ja kypsät luumut kera tammisen tahtotilan kera sanovat sierainkarvoilleni räväkän "HALOJATAPÄIVÄÄ"n. Tuoksuun kuitenkin tottuu nopsasti, mutta kyllähan tämä edustaa pakostakin olusten sitä just parasta kärkeä. Mutta vain tuoksun perusteella, katellaans makua!

Ryyps. Aijai, kevyen marjaisen hapan marjapiirakka ja luumuhilloke ja karamellinen tammi ja basic belgihiiva. Aijai. Maukasta on. Leppoisa maku, mummolan piirakat tulee mieleen. Vähän haalea suutuntuma kuitenkin, täyteläisyys uupuu, ja tämän voin hyväksyä, mutta hapokkuuskin on mietoa. Happamuuskaan ei enää järkytä alun jälkeen tuntoelimiäni. Mutta jonkinlainen omena vielä kurkistaa kaikkien makujen takaa, ja antaa mukavan lisäyksen! Aijai! Hyväähän tämä on.

Jälkimaku on happaman kepeän marjataikinamainen. Marjainen kitkeryys kestää keskipitkästi.

Kokonaisuutena ollaan onneksi nelosen paremmalla puolella. Tai miten niin onneksi, voitaishan olla myös nelosen huonommallakin puolella, koska niitähän tulee enemmistönä eniten vastaan. Mutta tämä klasikko on kokeiltava. Pakko se on täräyttää 4,5/5!

 

Aijai! Ensimaanantaina joko sattuu hyvin tai huonosti!

Olutseura Vaahtokruunu

Copyright Vaahtokruunu 2013 / Site development by Petteri Huppunen Rekisteriseloste | Uutiskirje | Ota yhteyttä