banneri rssFeed Etusivu Arvostelut Tietoa Liity

Arvostelut


<< Takaisin

Hopping Brewsters Thora Gruit Ale - pieninä annoksina


Panimo: Hopping Brewsters

Maa: Suomi Tyyppi: Aromatisoitu olut
Vahvuus: 4,9% Arvosana: pisteet kokonainen lasipisteet kokonainen lasipisteet kokonainen lasipisteet puolikas lasi ( 4 - ) EBU: ??Hopping Brewsters Thora Gruit Ale - pieninä annoksina

Hellettä on ilmassa tänä maanantaina, niin kokeillaan vähän kevyempää olutta Alkon valikoimasta. Se ois suomalainen Hopping Brewsters Thora Gruit Ale.

Oluen ulkonäkö sisältää täyttä vaahdottomuutta ja sameaa kuparisen oranssinruskeaa väriä. Ei ole nätein olut. Hiivamurusia näkyy lasin pohjalla.

Tuoksu on kuitenkin ihastuttava ainakin omaan nenääni, sillä nyt on hapanta marjaa! Punaviinimarjaa, taikinamaista mallasta sekä kevyttä sitruisuutta sisältävä aromi toimii!

Ja ahh, maku! On yllättävän hapan, ei ehkä gose-tyylisen hapan, mutta marjainen happamuus on tässäkin olusessa. Taikinaa edelleen maussa, ja ehkäpä myös valkoviinimäistä hapokkuutta. Maku kuitenkin uhkaa pitempään juodessa muuttua hieman mahahappomaiseksi, mikä ei ole niin hyvä juttu. Lyhyinä hörppyinä olut on hyvää.

Jälkimaku on lyhyen kevyen marjamaisen hapan, ei kummempi.

Oluena, ja alle viisi pinnaisena varsinkin, ihan onnistunut. Huomioitavaa kuitenkin, että tämä maistuu mannalta vain pieninä annoksina kerrallaan, eli jos aikoo ostaa 0,33:n pullon, kannattaa puolet tai kolmannes jakaa kavereille. Itse happaman fanina nautin tästä, mutta pieninä annoksina. Tämä olut raikastaa hyvin helteistä oloani kuitenkin, joten 4-/5.

 

Hyvästä oluesta hyvä mieli! Ehkä ensimaanantaina lisää hyvää mieltä.

Olutseura Vaahtokruunu

Copyright Vaahtokruunu 2013 / Site development by Petteri Huppunen Rekisteriseloste | Uutiskirje | Ota yhteyttä