banneri rssFeed Etusivu Arvostelut Tietoa Liity

Arvostelut


<< Takaisin

Hiisi Itse - hapanta itseä, iloista iloa


Panimo: Panimo Hiisi

Maa: Suomi Tyyppi: Sour Ale
Vahvuus: 6,0% Arvosana: pisteet kokonainen lasipisteet kokonainen lasipisteet kokonainen lasipisteet kokonainen lasipisteet puolikas lasi ( 4 ½ ) EBU: ??Hiisi Itse - hapanta itseä, iloista iloa

Ai että kun kannatti käydä Alkossa, kun sieltä löytyi itse Hiisi Itse!

Nimittäin, tämä hyvin samean oranssihtava olut tarjoaa ensinuuhkaisulla sellaisen marjaisan ja hiivaisan happamuuden, että aivoissani oleva euforiakytkin napsahtaa päälle! Kun tässä oluessa on kerran käytetty karviaisia, niin kyllähän ne tuoksussa esiintyvät myös. Tätä maistaa nyt ilolla odottaen!

...

Ollaan äärillä ma kerron. Äärillä. Sitruksinen ja marjainen ja hiivainen happamuus muodostavat suuhun sellaisen Triforcen, että heikompi oluen juoja saattaisi pillahtaa itkuun tästä happamuudesta. Itse saatan pienen kyynelen tirauttaa simmustani, mutta se kyynel iloon. Nyt on mainio olut suussa. Mielenkiintoisesti hiiva joko pehmentää tahi voimistaa yleis sitrusmarjan happamuutta, mutta se toimii. Karviainen maistuu, laktoositaikinamainen suutuntuma tuntuu ja ehkäpä jopa merisuola mellakoi suussa. 

Jälkimaku on happaman pitkähkö, kallistuen enemmän sitruunan suuntaan.

Tässä saattaa olla nyt paras Panimo Hiiden olut mielessäni. Ehkä vain siksi, koska tykkään väkivaltaisista ja paksuista ja mielenkiintoisista makukokemuksista. Mutta Itse on hyvää. Happaman herkullista iloa pullossa. Ei tässä auta, 4,5/5. Huh.

 

Tämä oli hyvä viikonalku! Ensimaanantaina toivottavasti jatketaan hyvien olusien linjalla!

Olutseura Vaahtokruunu

Copyright Vaahtokruunu 2013 / Site development by Petteri Huppunen Rekisteriseloste | Uutiskirje | Ota yhteyttä