banneri rssFeed Etusivu Arvostelut Tietoa Liity

Arvostelut


<< Takaisin

Põhjala Meri - eka fiilis on paras fiilis


Panimo: Põhjala

Maa: Viro Tyyppi: Gose
Vahvuus: 4,4% Arvosana: pisteet kokonainen lasipisteet kokonainen lasipisteet puolikas lasi ( 3 - ) EBU: ??Põhjala Meri - eka fiilis on paras fiilis

Vielä löytyy muutama olut Maran jääkaapista ennen kuin täytyy hakea täydennystä. Nyt löytyi Põhjala Meri, Himalajan vuorisuolalla ja korianterin siemenillä lisättynä.

Vaahtoa on aluksi sentti, mutta sinnehän se haihtui. Samean kuulas oranssinen väri on jees.

Tämä olut tuoksahtaa metsämarjamehulta, lievältä korianterilta ja hedelmäisen happamalta. Tuttu ja turvallinen gosemainen tuoksu.

Maku on aluksi aikas simamainen pelkästään hyvällä tavalla! Kivaa raikkautta ja poreilua! Muuten maistuu kepeä hedelmäinen ja marjainen happamuus suolafiiliksillä höystettynä. Suutuntuma on kuitenkin puoliohut, eikä happamuus ole järin tujakkaa. Eka fiilis on tässä oluessa parasta, ja vaikka jälkimaussa onkin suolaista mallasta, maku on kokonaisuutena pienoinen meh.

Summa summarum, mikä nottei gose ja mikä nottei olut, mutta parempia olusia lajityylissään löytyy kyllä useampia. Oispa ollut ärhäkämpi happamuus. 3-/5.

 

Mä tarvitsen kyllä nyt ensimaanantaiksi taas kunnon yli neljä kautta viis -olutta! Ei auta kuin mennä Alkon kautta. Ensimaanantaina toivottavasti herkkua luvassa. Ja muistetaan myös, että tällä viikolla alkaa Helsingin Rautatietorilla Craft Beer Helsinki! Sieltä luulisi ainakin saavan herkkua!

Olutseura Vaahtokruunu

Copyright Vaahtokruunu 2013 / Site development by Petteri Huppunen Rekisteriseloste | Uutiskirje | Ota yhteyttä