banneri rssFeed Etusivu Arvostelut Tietoa Liity

Arvostelut


<< Takaisin

Amager Hr. Frederiksen - rajuu voimaa


Panimo: Amager Bryghus

Maa: Tanska Tyyppi: Imperial Stout
Vahvuus: 10,5% Arvosana: pisteet kokonainen lasipisteet kokonainen lasipisteet kokonainen lasipisteet puolikas lasi ( 4 - ) EBU: 85Amager Hr. Frederiksen - rajuu voimaa

Maanantai on tullut taas luoksemme, ja kuten alati lähestyvät tummat myrskypilvet, lähestyy tumma olut kohti suutani. Amager Hr. Frederiksen, tanskalainen imperial stout, jossa kuulemma tujakkaa humalointia. Minähän mieluusti otan tästä asiasta selvää!

Mustahan on tämä ulkonäkö, vaahtokin katoaa alle puoleen minuuttiin. Onneksi tuoksu ei katoa mihinkään, sillä vaffa kahvipaahde kaakaopapujen ja lakritsan kera tunkeutuvat vakaan varmasti syvälle sierainkuiluihini. Tuoksu on samanaikaisesti suolainen ja makea, onpa ovela!

Maku. Aluksi hyvin vahva kahvi hieroo kieleni pintaa. Hetken päästä mukaan tulee hitusen maitokaakaota ja lakritsaa. Ja uuh, paahteinen katkeruus iskee lopuksi aikamoisen tujakasti! Ronski viimeistely, kuin palanutta nokea nuolisi. Jälkimaku viipyy suussa hyvin pitkään.

Kyllä hyvä vahva tumma olut toimii itelle myös näin kesäaikaan! Tekipä hyvää, vaikka tämä nyt ei olekaan parasta Amageria. Nautinnolla tätä juo, mutta en usko että tähän tulee jatkossa palattua kun tietää muun Amagerin tarjonnan. 4-/5, raju jälkimaku imperial stoutissa teki hyvää.

 

Nyt on taas hyvä fiilis eikä haittaa, jos Juhannuksena sataa! Juhannuksen jälkeen on taas olutmaanantai (ja taitaa Juhannuksenakin olutta olla), eli ensimaanantaihin siis!

Olutseura Vaahtokruunu

Copyright Vaahtokruunu 2013 / Site development by Petteri Huppunen Rekisteriseloste | Uutiskirje | Ota yhteyttä