banneri rssFeed Etusivu Arvostelut Tietoa Liity

Arvostelut


<< Takaisin

Ducato Brett Peat Daydream - hyvin hämärää


Panimo: Birrificio del Ducato

Maa: Italia Tyyppi: Sour Ale
Vahvuus: 6,6% Arvosana: pisteet kokonainen lasipisteet kokonainen lasipisteet kokonainen lasipisteet kokonainen lasipisteet puolikas lasi ( 4 ½ ) EBU: ??Ducato Brett Peat Daydream - hyvin hämärää

Nyt tulee taas tekstimuotoinen MMM, hyvää päivää!

Vapusta on selvitty, mutta on selvitty myös viime viikonlopusta, jolloin Tallinnassa oli olutfestari TCBW18. Jälleen kerran tarjonta oli mitä mainiointa, ja lukuisten eri panimoiden olusia tuli hörpittyä aikamoinen määrä. Joukossa oli myös oluthelmiä, ja näiden helmien joukosta poimin erikoisuuden, taatusti mielipiteitä jakavan Ducato Brett Peat Daydreamin, joka TCBW:ssä tunnettiin ihan vaan Brett Peatina.

Maistelulasiin hanasta valuu vaahdotonta kuparisen ruskeaa sameaa lientä. Hmm.

Tuoksu OMMUUTEN, eli on muuten! Hässäkkää heti hyökkäysasetelmissa, nimittäin saunaterva, pekonisavu ja karamellimallas sanovat PÄIVÄÄ. Onpahan erikoiskummallinen tuoksu, mutta Suomen kesämökin rantasaunaan tottuneena tämä on mitä mainioin tuoksu omiin sierainrööreihini!

Eipä auta kun ottaa hörps ryyps. Hmm, ihmeellinen on maailma, olueni maistuu pekonihedelmältä! Pekonisavu, karamelli, happamahko generiinen hedelmäisyys sekä brettamainen hiiva (bretta-hiivan kyllä maistaa) luovat yhteistuumin suuhun makukarusellin pyörimään ja pyörryttämään. Nyt on hämärällä tavalla jännää, mutta jännän ystävänä arvostan! Savuisen happamahko jälkimaku viimeistelee asiallisesti.

Kokonaisuutena mieleenpainuva olut, joka tarjoaa hyökkäävä savuisuutta eri muodoissa jämäkän pehmeällä otteella. Tässä ei oteta rajusti makunystyröitä takaapäin, mutta ollaan  kuitenkin intensiivisessä kielen heiluttelussa. Eli siis, minulle tämä maistui! 4,5/5!

 

Saattoi olla, että Tallinnasta tarttui mukaan myös tuliaisia. Katsotaan ensimaanantaina että mitä!

Olutseura Vaahtokruunu

Copyright Vaahtokruunu 2013 / Site development by Petteri Huppunen Rekisteriseloste | Uutiskirje | Ota yhteyttä