banneri rssFeed Etusivu Arvostelut Tietoa Liity

Arvostelut


<< Takaisin

Lervig / Way 3 Bean Stout 2018 - vanha ystävä


Panimo: Lervig Aktiebryggeri

Maa: Norja Tyyppi: Imperial Stout
Vahvuus: 12 Arvosana: pisteet kokonainen lasipisteet kokonainen lasipisteet kokonainen lasipisteet kokonainen lasipisteet kokonainen lasi ( 5 ) EBU: 80Lervig / Way 3 Bean Stout 2018 - vanha ystävä

Voi veikkoset ma sanon! Nyt on vahnaa tuttua ystävää luvassa! Norjalaisen panimon Lervigin tiloissa on käynyt brasilialaisia Way Beerin panijoita kylässä, ja lopputuloksena syntyi kollaboraatio-olut Lervig / Way 3 Bean Stout (2018-versioissa prosentteja on yksi vähemmän kuin aiemmin tai muuten täällä Suomessa on kevyempää?). Kuiteskin, tätä on tullut muinoin menneisyydessä juotua useastikin, mutta nyt pitkästä aikaa taas ja vieläpä pullosta. Muistikuvani ovat aika positiiviset tätä olutta kohtaan, mutta hutkitaan ennen kuin tutkitaan, eli asiaan!

Ulkonäkö on synkeän musta, vaahtoa ei ole, päivä ei paista, yö on tullut. Asia on kunnossa. Vaahtoa saisi silti edes hitusesti olla.

Tuoksu on SE ON MENOA JUU JUU JUU JUU JUU JUU JUU JUU JUU JUU! Kyllä juurikin näin! Ai että! Kun siitä suklaisesta, kermaisesta, kardemummamaisesta jäätelökakusta leikataan sentin siivu, ja se asetetaan mummon vanhaan mutta hyvin säilyneeseen perintöposliinijäätelökulhoon ja annetaan viipaleen sulaa 1min 20sek, ja sitten otetaan isoisän faijan Savannin eteläpuolista maista muinoin Suomeen tuoma hopeinen lusikka, ja otetaan lusikalla tätä vähän sulanutta jätskiä, ja pistetään suuhun, ja pyöritellään, makustellaan ja todetaan ääneen "Hyvää", niin semmoinen on tämä tuoksu. Kokeilkaa kuulkaa ihan itte miten suklaa, kardemumma, vanilia ynnä muut hässäkät toimivat loisteliaasti yhteen.

Sitten otetaan tuoksun jälkeisissä euforioissa kulaus, ja hiljennytään. Ollaankin yhtäkkisesti siirrytty nykylokaatiosta perisuomalaiseen saunan jälkeiseen mökkimaisemaan. Ai kas, tuollahan on perhettä ja/tai kavereita kanssa, ilakoimassa sitä, että juuri SINÄ olet maistanut tätä olutta, ja nähnyt olutmaailman vilisevän tietoisuutesi rajamailla aikas rivakkaan tahtiin näyttäen ja kertoen makunystyröidesi kautta glooriaa ja puhdasta seesteistä hyvää pössistä. Tätä olutta kun juo siirtyy välittömästi aistiharhoissaan omaan lempipaikkaansa tilasta ja ajasta välittämättä. 

Mutta varoituksen sana on annettava yhtä lailla niin kokeneille ja kokemattomille! Take this with you! Tämä olut on makea isolla M-kirjaimella. Jos avaa sydämensä ja hyväksyy totuuden ja makeuden, homma on kunnossa. Jos ei, niin haist ****u sit. Oluen suutuntuma oli ennen ja on edelleen mahtavan paksun pehmeä, öljyisen levittäytyvä, onteloihin kätkeytävä, ihanaisia ilon ääniä aiheuttava. Jälkimakukin on juuri passelin paahteikkaan katkerahko, sellainen niin kuin sen kuuluukin olla, mitään erikoiskikkailuja ei jälkimaku tarvitse.

Lyhyesti siis: hyvää on edelleenkin. Tämä on hyvinvointia aiheuttava olut. Martti suosittelee. Makeus on hurjaa, mutta ei omasta mielestäni överiä. Ennen tyhmyyspäissäni olen tälle hölmöydessäni antanut 5-/5, mutta nyt otetaan miinukset pois. 5/5.

 

Nyt on taas hyvä mieli olusien suhteen, tosin oletenkin tämän olevan aikas hyvvää. Mutta miten käy Maran ensimaanantaina!? Se selviää...ensimaanantaina!

Olutseura Vaahtokruunu

Copyright Vaahtokruunu 2013 / Site development by Petteri Huppunen Rekisteriseloste | Uutiskirje | Ota yhteyttä