banneri rssFeed Etusivu Arvostelut Tietoa Liity

Arvostelut


<< Takaisin

Tucher Sebaldus Weizen Helles Hefe - pehmeällä pöhinällä


Panimo: Tucher Bräu Fürth

Maa: Saksa Tyyppi: Hefeweizen
Vahvuus: 6% Arvosana: pisteet kokonainen lasipisteet kokonainen lasipisteet kokonainen lasipisteet puolikas lasi ( 3 ½ ) EBU: ??Tucher Sebaldus Weizen Helles Hefe - pehmeällä pöhinällä

Kokeillaanpa tänä maanantaina vaaleaa vehnäolutta, kun edellismaanantain tumma olut ei iskenyt. Alkosta tuli haettua Tucher Sebaldus Weizen Helles Hefe, ja ilman sen kummempia mutinoita mennään itte asiaan!

Ulkonäkö on hieno; nyt on reilun reippaasti tiheää kumpuilevaa vaahtoa, joka tosi katoaa minuutissa parissa. Väri on samean keltainen lievällä oranssin vivahteella. Nyt on samea.

Tuoksua imailtuani hetken nenuuni on kyllä todettava, että on aika perusperinteinen vehnäoluen tuoksu. On sitä vehnää, banaanimaisuutta ja vähäsen maustetta, korianteria ehkäpä. Hmm, ei tämä haittaa.

Mutta maistellaans! Nojuujaajuu. Suutuntumaan tulee kiinnitettyä ekana huomiota, sillä nyt on pehmeänn samettinen tuntuma. Maku kuitenkaan ei mitään uutta tarjoa, tuoksun elementit ovat maussa läsnänä. Makea kypsähkö banaani maistuu eniten. Jälkimaku on lyhyt, vähän maltaista menoa ja kevyen kukkaista katkeroa. 

No. Tämä ei nyt ainakaan harmita kuin viimemaanantain olut, mutta tähän oluseen ei ollut asetettu minkäänlaista ennakkohypeä. Maut ovat perinteisiä ja hyviä, mutta suutuntuma on erinomainen! Pelkästään suutuntuman vuoksi 3,5/5.

 

Noni, nyt tuli vähän parempi mieli tämän maanantain olusesta. Jees jees. Onkohan viikon päästä vieläkin parempi mieli, se selviää viikon päästä!

Olutseura Vaahtokruunu

Copyright Vaahtokruunu 2013 / Site development by Petteri Huppunen Rekisteriseloste | Uutiskirje | Ota yhteyttä