banneri rssFeed Etusivu Arvostelut Tietoa Liity

Arvostelut


<< Takaisin

Westvleteren Abt 12 - eeppisyyden äärellä


Panimo: Westvleteren

Maa: Belgia Tyyppi: Quadrupel
Vahvuus: 10,2% Arvosana: pisteet kokonainen lasipisteet kokonainen lasipisteet kokonainen lasipisteet kokonainen lasipisteet kokonainen lasi ( 5 ) EBU: 30Westvleteren Abt 12 - eeppisyyden äärellä

Silloin tällöin sitä törmää puhtaaseen eeppisyyteen oluen muodossa. Itse törmäsin ensimmäisen kerran, kun sekoitin Evil Twinnejä keskenään. Ai että, eeppisyys on hyvä tunne. Mutta voiko se tunne palata? Voiko ns. "maailman paras olut", Ratebeerissäkin sata kautta sata -meiningillä ehkä vähän hypetetty olut saavuttaa samanlaisia mittasuhteita, voiko meikämanne, MMM:n skriivaaja saada uuden 5/5 -kokemuksen? On aika kaivaa tomuuntuneista arkistoistani esiin Westvleteren XII.

Arkadian Alkosta tuli reilu kuukausi sitten pullo haettua ja juotua, hinta 18,87 euroa about 0,33:n litran pullosta. Ok.

Lasiin kaadettaessa oluthan kuohuu suoraan pullosta, vaikken ollut pulloa heilutellut! Vahvaa beigen ruskehtavaa vaahtoa muodostuu ja vaahto säilyy minuutteja. Ja pitsiä! Pitsiä jää!

Väri on sakean ruskean tumma, ehkä vähän punertavan kuparinen vivahde värissä. Ja kas, hieman sakkaa lasin pohjalla. Loistavaa!

Tuoksu on pihkamainen, katajaisen pistävä, humalaisen makea, karamellinen, kuivatun kypsän hedelmäinen. Myös mausteisuutta tuoksussa, kenties anista? Mallas pysyttelee tuoksussa taka-alalla.

Alkumaku on tasaisen täyteläinen, tumma, tuima, reilu, karamellinen, oivallinen!

Päämaku on... PÄÄMAKU ON! NYT ON POIJJAAT JA TYTÖT EEPPINEN! Päämausta tulee heti mieleen jonkilainen eeppinen tappelu vesisateessa, semmonen Matrix Revolutionsin viimeinen tappelu. Nyt eeppinen biisi taustalle, huhuhuhuuh!!! Päämaku on oikea rajumyräkkä, josta löytyy tumman makeaa humalaa, toffeeta, salmiakkia, siirappia, mausteisuutta, metsämäistä yrittisyyttä, jopa mummon pirtissä leipomaa ruisleipää! Todella pehmeän iskevän täyteläinen, mutta armollisen ystävällinen, enkelimäinen maku!

Jälkimaku on pitkä, jokseenkin karvas, humalainen, ehkä vähän paahteinen, todella runsas ja täyteläinen. Maku jää pitkäksi aikaa suuhun asustelemaan.

Se on nyt taas aika sitoa lankoja yhteen. On tämä kyllä hypetetty olut. Mutta ulkonäkö ja tuoksu ovat erinomaiset! Ja se päämaku! Saakutan eeppinen päämaku! Vetää vertoja Evil Twinin oluille, Westi on habituksellaan nyt todella lähellä Evil Twinin Yinniä, mutta on kumminkin uniikki. Jälkimaku on Westvleterenissä kosolti vahvempi, ehkä jopa parempi. Mutta ei tämä ihan Evil Twinin Yin & Yang -komboa voita. Vai voittaako sittenkin! Mahtuuko ykköspaikalle toinenkin olut? Hitto kun on hyvää olutta! Westi ja Yin & Yang tappelevat nyt mielessäni eeppisesti! Mitä tapahtuu?!?

Kokonaisuutena myös tämä Westvleteren Abt 12 on 5/5. Täydellinen. Yhtä hyvä kuin Yin & Yang -kombo.

 

Eeppinen maanantai takana. Illat pimenevät ja kylmenevät, terassit suljetaan ja synkkyys laskeutuu Suomeen. Vielä on siis viimeiset tsäänsit kesäterassiolueille hyvät ihmiset, nauttikaa, kun vielä se on mahdollista! Viikon päästä arvioin kesän ja myös tämän vuoden viimeisen kesäterassivehnäoluen. Siihen asti, hyvää syksyä ja noroc!

Olutseura Vaahtokruunu

Copyright Vaahtokruunu 2013 / Site development by Petteri Huppunen Rekisteriseloste | Uutiskirje | Ota yhteyttä