banneri rssFeed Etusivu Arvostelut Tietoa Liity

Arvostelut


<< Takaisin

Omnipollo / Buxton Original Rocky Road Ice Cream - ei ihan paskoo


Panimo: Omnipollo

Maa: Ruotsi Tyyppi: Imperial Porter
Vahvuus: 10% Arvosana: pisteet kokonainen lasipisteet kokonainen lasipisteet kokonainen lasipisteet puolikas lasi ( 3 ½ ) EBU: ??Omnipollo / Buxton Original Rocky Road Ice Cream - ei ihan paskoo

No nyt olis toivottavasti sellainen makupala, että suu menee Marallakin hymyyn. Ruotsalainen Omnipollo kohtaa brittiläisen Buxtonin (molemmat aika kovia) kollaboraatiopöhinässä nimeltään Omnipollo / Buxton Original Rocky Road Ice Cream. Briteissä Buxtonin tiloissa tämä on oikeasti pantu, mutta mennään nyt ruotsalainen kärki edellä.

Ulkonäkö. Perusmustaahan se tämä. Vaahtoa on aluksi vajaa sentti, mutta katosi aikas nopiaan. 

Tuoksu. Hmmm. Hmmm. Hmmm? Siis. Jotenkin tuntuu vaikeaselkoiselta. Paahdetta, kahvia, salmiakkia, tummaa suklaata sekä makeaa keksitaikinaa iskeytyy sieraimiin, mutta jokin ei ole ihan kohdallaan. Tuoksussa on viinaisen metallin (ei siis tämä) meininki. Hmmm.

Maku. Hmmm. Hmmm. Hmmm? Siis. Suolainen paahde kera espressoisen tumman suklaan levittäyttyy kielelle. Levittyy nyt jotain muutakin, sillä paha mieli alkaa hiipiä mieleen ja muuttua vitutukseksi. Myönnän, mulla oli aika kovat ennakkoasetelmat tätä olutta kohtaan. Odotin makeaa suklaahippukeksiherkkua, mutta sain aika tavallista paahdekaffesukua sisältävää olutta, jonka maussakin on jotenkin happaman ruosteen vivahde. Oliskohan pienoinen pullovika eli korkkivika? Päiväys on kuitenkin vuoteen 2021. Ja pullo sihahti avautuessaan. Voivoivoi.

Noh, antaa oluen hieman lämmetä, niin kyllähän sellainen kaakaomainen makeus sieltä esiin nousee, mutta mielikuvat jäävät nyt kyllä kovin vaisuiksi. Olisikohan pitänyt tuoreempana juoda?

Jälkimaku on pitkä ja paahteisen katkera. Ei mitään kummempia yllätyksiä.

Harmi, taisin omalla hypettämiselläni pilata vähän tätä olutkokemusta tänä maanantaina. Ei tämä etiketin kuvaa edusta, mutta pienet oudot sivuviuhahdukset eivät kyllä jeesaa myöskään. Noh, ei vituta, mutta arvosanan olisi pitänyt olla ainakin pisteen korkeampi. Nyt tällaisenaan, perusportteria tarjoavana kokemuksena olut oli 3,5/5. Ollaan vaarallisilla vesillä, että jääkö koko olut muististani unholaan.

 

Tämmöstä. Ei se hype aina kannata, mutta ehkä joskus kannattaa. Mene ja tiedä, ainakin jälleen olutta ensimaanantaina adios!

Olutseura Vaahtokruunu

Copyright Vaahtokruunu 2013 / Site development by Petteri Huppunen Rekisteriseloste | Uutiskirje | Ota yhteyttä