banneri rssFeed Etusivu Arvostelut Tietoa Liity

Arvostelut


<< Takaisin

Hello Darkness My Old Friend Black Winter Ale - pimeetä


Panimo: The Flying Dutchman

Maa: Suomi Tyyppi: Black IPA
Vahvuus: 4,5% Arvosana: pisteet kokonainen lasipisteet kokonainen lasipisteet kokonainen lasi ( 3 + ) EBU: ??Hello Darkness My Old Friend Black Winter Ale - pimeetä

Nonnii. Tästä näin biisi taustalle, ja sitten suoraan asiaan. On niin mustaa ja harmaata ja pimeetä. Eihän tämä tietenkään välttämättä haittaa.

Mutta oluseen. Se on suomalainen Hello Darkness My Old Friend Black Winter Ale. Se on näin.

Beigehtävää vaahtoa syntyy runsaasti tämän tumman mustan punaisen ruskean oluen pinnalle Pitsiäkin jää mainiosti. Hyvä.

Tuoksu. Ahhh. Elettiin vuotta 1991, kun tallustelin appelsiinitarhassa Espanjan polttavan auringon alla. Toisaalta en vuonna 1991 tai aiemmin ole käyskennellyt appelsiinitarhassa, mutta tuoksussa on kyllä tavattoman selkeää appelsiinia. Hyvin mukavaa. Lisänä löytyy muuta geneeristä etelän hetelmää, vähän myös lakua ja mausteita, kuten kardemummaa. 

Maku tarjoaa suupieliin vienoa hymyä, sillä tuoksun elementit maistuvat, ja varsinkin appelsiini ja mausteet. Passelin passelia, mutta suutuntuma on melkein vetelä. Ei voi mitään kuin vain tuijottaa tyhjin silmin pimeyttä kohti, ja muistella muita suklaisia makupalaolusia.

Jälkimaussa vähän paahdetta ja hitusen greippihavukatkeroa. Mutta hitusesti vaan.

Näihin keleihin hyvin soveltuva olut. (Ex)Maitokauppavahvuisena ja suomalaisena ja selkeää mausteisuutta ja appelsiinia sisältävänä tälle voi antaa puolikkaan pojon ylimääräistä. 3+/5!

 

Näihin kuviin ja tunnelmiin, taas ensimaanantaihin!

Olutseura Vaahtokruunu

Copyright Vaahtokruunu 2013 / Site development by Petteri Huppunen Rekisteriseloste | Uutiskirje | Ota yhteyttä