banneri rssFeed Etusivu Arvostelut Tietoa Liity

Arvostelut


<< Takaisin

Aecht Schlenkerla Rauchbier Urbock - kinkkuklassikko


Panimo: Brauerei Heller

Maa: Saksa Tyyppi: Savuolut
Vahvuus: 6,5% Arvosana: pisteet kokonainen lasipisteet kokonainen lasipisteet kokonainen lasipisteet kokonainen lasi ( 4 + ) EBU: 35Aecht Schlenkerla Rauchbier Urbock - kinkkuklassikko

Tässähän on maanantain olusena ihan klassikko, jonka monet tuntevat, tai vähintäänkin ovat nimen kuulleet mainittavan. Se on Aecht Schlenkerla Rauchbier Urbock, saksalainen savuolut.

Ulkonäkö on on kuin täydellisen oluen ilmentymä; tumman samea kuparisen ruskea väri ja todella tiheä kermainen pitsivaahto, ooh ja aah!

Mutta oohhia ja aahhia aiheuttaa tuoksu myöskin! Lihainen savu, eli palvikinkku miellyttää uskomattomasti sierainkarvojeni sisäpintaa. Tuhdin lihasavun lisänä on aavistus lakritsaa, mutta savupilvi peittää nenäröörini.

Ja maku! Ai kuulkaa kun tekee hyvää! Se on sitä savua, paahteista kaffetta, tummaa leipää, tummaa karamellia, TUMMAA TUMMAA! Nyt hivellään mustahkon sieluni pohjamutia tasaisen varmalla mutta viekottelevalla sulo-otteella. Suutuntuma on pehmeä, juuri sopivasti poreiluvuutta. Namia. Helppoa ja hyvää.

Jälkimaku on aikamoisen pitkä, kunnon paahteista savugreippikatkeroa! 

Kyllähän tämä nyt on aikamoinen. Monesti tätä on tullut juotua, mutta suurena savuisuuden ystävänä tämä ei kyllästytä. Olemus on simppelin hyvä ja ihan klassikko. Vähintään 4+/5!

 

Näin taas! Ensimaanantaina ollaan varmaankin taas tummissa tunnelmissa, eli voi pojat!

Olutseura Vaahtokruunu

Copyright Vaahtokruunu 2013 / Site development by Petteri Huppunen Rekisteriseloste | Uutiskirje | Ota yhteyttä