banneri rssFeed Etusivu Arvostelut Tietoa Liity

Arvostelut


<< Takaisin

Talveöö - erittäin jöö


Panimo: Põhjala

Maa: Viro Tyyppi: Baltic Porter
Vahvuus: 9% Arvosana: pisteet kokonainen lasipisteet kokonainen lasipisteet kokonainen lasipisteet kokonainen lasi ( 4 + ) EBU: ??Talveöö - erittäin jöö

Jälleen täsä tämmöönen. Maanantai juu. Pimeetä ja täällä etelässä ei lunta ollenkaan. Mutta joulu kuiteskin tulloo päivä päivältä tykömmäksi, ja tästäpä johtuen Alkon jouluolut -valikoimasta tarttui virolainen Põhjalan Talveöö, jossa olis mukana kookosta, vaniliaa ja kardemummaa. Näistä aineksista olisi minun joulu tehty.

Jälleen on ihan saakelin mattamusta väri oluella. Hyvä. Tumma beige vaahto katoaa kyllä kuin hiilen pala mustaan metsään.

Tuoksu tarjoilee ja lirkuttelee sieraimiin ilon fanfaareja! Kookos, vanilia ja kardemumma löytyy! Tosin paahteinen kaffe on pää-asiallisin. Taas pitää käyttää termiä "muikea". Ilolla suuta kohti.

Eli hörps. Hmm ja mmmm ja jees. Tuoksun elementit löytyvät mausta! Todella jees ja todella minun suun mukaista. Mutta se paahdekahvi tulee päälle peittävällä tavalla, ei täydentävällä. Maun taustatekijöinä kenties minttuista pekaanipähkinää? Mielenkiintoisen hyvää. Suutuntuma on pehmoinen, eikä alkoholi maistu. Bueno.

Jälkimaku on aika pitkä sisältäen paahteista ja suklaista katkeroa. Suu kuivuu, mutta eihän tämä haittaa.

Ai että, nyt oli lähellä todella hyvä olut, mutta valitettavasti paahdekahvi peittää alleen juuri niitä makuja, mitä olisin itse halunnut maistaa vähän enemään. Mutta oli niin hyvää, että tätä ehdottomasti kannattaa ostaa lisää! 4+/5!

 

Näin! Tänä vuonna on tarjolla kaksi MMM:ää ja sitten palaudun ja pidän yhden viikon lepoa, että jaksaa taas vuoden alusta makustella hyviä (ja huonoja) olusia. Vielä ennen vuoden vaihdetta ajattelin koota tämän vuoden muikeimpia MMM:iä. Näitä asioita odotellessa kohtaamme taas ensimaanantaina!

Olutseura Vaahtokruunu

Copyright Vaahtokruunu 2013 / Site development by Petteri Huppunen Rekisteriseloste | Uutiskirje | Ota yhteyttä