banneri rssFeed Etusivu Arvostelut Tietoa Liity

Arvostelut


<< Takaisin

Malmgård Jouluolut - semisti joulua


Panimo: Malmgårdin panimo

Maa: Suomi Tyyppi: Erikoisvilja
Vahvuus: 4,5% Arvosana: pisteet kokonainen lasipisteet kokonainen lasipisteet kokonainen lasi ( 3 ) EBU: 27Malmgård Jouluolut - semisti joulua

Joulukuu yllätti Maran...melkein. Onneksi jääkaapista löytyi sopivasti jouluun sopiva Malmgård Jouluolut maitokauppavahvuisena. En tuomitse, nyt silmäilen ja haistelen ja maistelen.

Beigehtävää vaahtoa on reilu sentti. Tumman rubiinin kuparinen utuinen punaruskaisuus miellyttää varsinkin valoa vasten katsottuna erittäin kivasti.

Tuoksu tuo tuulahduksen lailla sieraimiin ruisleipäisyyttä, kevyttä luumuhillosuklaata, makeaa kukkaketoa, karamellia ja ehkä myös todella kevyesti neilikkaa. Kepeä, mutta aivan mukava tuoksu, joskaan sellaiset perinteiset jouluiset mausteet eivät pääse esille.

Maku on kuin kaunis ja kepeä versio tuoksusta, kuin talviyössä hiljalleen satava pakkaslumi. Rukiinen paahde, makeahko luumu, kukkainen humala ja viljainen hyvin kevyt marjaisuus laskeutuvat nätisti kielen pinnalle. Jälkimakukin sanoo yllättävänkin jämäkän katkeralla paahderuohokatkerollaan päivöö. Suutuntuma ei ole ihan vetelä, ja happoja on aika sopivasti.

Jouluhan se sieltä tulee, ja kysymys on, että joisinko tätä joulupöydässä. Vastaus tulee helposti, eli en joisi, enemmän joulumaustehässäkkää! Tämä olut ei kuitenkaan ole pahaa, ja maitokauppavahvuisena tässä paljon makuja. Minulle nämä maut ovat tuttuja, joten tässä vaiheessa totean aikalailla 3/5. Ei harmita, mutta tuskinpa jatkossa ostan.

 

Jälleen viikonpäästä ollaan oluen äärellä, josko silloin jouluisempaa?

Olutseura Vaahtokruunu

Copyright Vaahtokruunu 2013 / Site development by Petteri Huppunen Rekisteriseloste | Uutiskirje | Ota yhteyttä