banneri rssFeed Etusivu Arvostelut Tietoa Liity

Arvostelut


<< Takaisin

Stone Xocoveza Mocha Stout - tätähän se oli? Siis hyvää?


Panimo: Stone

Maa: USA Tyyppi: Imperial Stout
Vahvuus: 8,1% Arvosana: pisteet kokonainen lasipisteet kokonainen lasipisteet kokonainen lasipisteet kokonainen lasi ( 4 ) EBU: 50Stone Xocoveza Mocha Stout - tätähän se oli? Siis hyvää?

No mutta nonnii! Alkoon oli ilmestynyt tölkkiversio eräästä lempparihanaoluestani 4ever, eli Stone Xocoveza Mocha Stout, joka on jenkkiläisen Stonen, mutta Berliinissä kuitenkin pantua. Hanaversio oli kutakuinkin 4,5/5, mutta kypsytysversio eli tämä näin ei oikein napannut. Mutta nyttenpä testataan tölkki!

Beigeä vaahtoa on pari senttiä tämän hyvin tumman kokismaisen värisen oluen pinnalla. Juujuu.

Tuoksu kutkuttelee nenän sisäpintoja suklaalla, vanilialla, kahvilla, kardemummalla, pähkinällä ja kanelitangoilla lävistetyillä kepeillä chileillä. ERITTÄIN mukava ja jouluhenkeä puhkuva tuoksumaailma! Muchos buenos.

Nyt innolla hörppyä! ... ... ... Hmm. ... ...

Ei ihan vielä lähtenyt käyntiin, odotellaan oluen lämpenevän hieman.

... ... ...

... ...

...

Hörps. Hmm ja nonnii! Nyt sieltä löytyy tuoksun kivat asiat! Vanilia toimii todella mukavasti, joulumausteet maistuvat, kaffe on paahtunutta ja chilin kutkuttelua on. Ai että kun tulee hyvä mieli. Mutta valitettavasti pieni mutta. En tiedä että onko Berliini, vai tölkkimuoto vaiko ajan kultaamat muistot vaikuttaneet, mutta nyt maistuu myös alumiini. Myös vanilia maistuu vähemmän kuin hanaversiossa, mutta chilin purentaa on enemmän. Diilaan asian kanssa.

Jälkimaku polttelee kevyesti paahteisen kuivan mutta makean kahvin lailla suun sopukoissa.

Happoisuus medium, suuntuntuma pehmeähkö, maku ihan muikea, mutta ei hanaversiolle verrattava. Tämäkin on kyllä parempi kuin se 20€:n tynnyrikypsytetty versio. Tätä juon jouluaattona. 4/5!

 

Kohtahan se joulukin tulloo, niin pitääpä harkita jouluolusiin tutustumista...

Olutseura Vaahtokruunu

Copyright Vaahtokruunu 2013 / Site development by Petteri Huppunen Rekisteriseloste | Uutiskirje | Ota yhteyttä