banneri rssFeed Etusivu Arvostelut Tietoa Liity

Arvostelut


<< Takaisin

Amager Double Black Mash - jälleen isopovista pehmeyttä


Panimo: Amager Bryghus

Maa: Tanska Tyyppi: Imperial Stout
Vahvuus: 12% Arvosana: pisteet kokonainen lasipisteet kokonainen lasipisteet kokonainen lasipisteet kokonainen lasi ( 4 + ) EBU: ??Amager Double Black Mash - jälleen isopovista pehmeyttä

Vielä! Vielä haluan antaa tsäänssin tanskalaiselle Amagerille! Viime maanantaina IPA ei oikein toiminut, mutta josko nyt toimisi Imperial Stout nimeltään Amager Double Black Mash. Väitän, että Amager osaa panna erittäin mainioita olusia (tsekkaa vaikka tältä meidän sivulta "amager" -hakusanalla), joten toivottavasti tämä IS:kin on semmoinen. Kaadetaan lasiin!

Tummaa beigeä vaahtoa on semtti, mutta tarkemmin kun yritän tihrustella, niin mokoma vaahto ehti jo liueta paikalta tämän tumman mustan olusen pinnalta. Noh, nyt kävi näin ja en kyllä yhtään yllättynyt.

Tuoksu kuitenkin päräyttää viiksi- ynnä sierainhaiveniini suloisen voimakkaan ja uhkean muhkean paahteisen espresson kera suklaaherkun, kevyen vanilian ja suolaisen kypsyneen luumun. Uuh. Vähän kyllä alkoholikin sieltä tuoksahtaa.

Maku on todella tarraavasti tuoksussa kiinni, ja .... oooooooooooo. Oi oi oi, nyt on pehmeä suutuntuma. Saatte mielikuvissanne kuvitella nuorekkaan "hyvin säilyneen" isopovisen minkkiturkkiin pukeutuneen rouvashenkilön ottamassa teidät (puoliväkisin) syleilyynsä. Mieli saattaisi lähteä pois, mutta nyt on kyllä niin pehmoinen syli, että jäädäänpä tähän. Suutuntuma on tämän mukainen. Ihanata. Tuoksun elementit siis löytyvät helposti maustakin, ja onneksi ilman alkoholin makua. Alkoholin lämmön tuntee totta kai.

Jälkimaku on aika pitkä ja se tahmaa suun ja tarjoaa paahteista mietoa kitkeryyttä kielen päälle.

Mutta nyt oli kyllä vallan mainio olut kyseessä, ja suutuntuma se vasta olikin! Nyt on tässä IS:ssä kosolti sitä kaipaamaani makeutta, jopa tahmaavaisuuteen asti. Maun syvät kypsät luumut ovat asiallisia. Ja vaikka vaniliaa olisin toivonutkin enemmän, kohotan tälle pipoani antaen arvosanan 4+/5.

 

Ei huono, ensimaanantaina taas uudet jekut ja metkut ja ennen kaikkea oluet! Hejdå.

Olutseura Vaahtokruunu

Copyright Vaahtokruunu 2013 / Site development by Petteri Huppunen Rekisteriseloste | Uutiskirje | Ota yhteyttä