banneri rssFeed Etusivu Arvostelut Tietoa Liity

Arvostelut


<< Takaisin

Hiisi Iku-Turso - musta jätti


Panimo: Panimo Hiisi

Maa: Suomi Tyyppi: Imperial Stout
Vahvuus: 9% Arvosana: pisteet kokonainen lasipisteet kokonainen lasipisteet kokonainen lasipisteet puolikas lasi ( 3 ½ ) EBU: 100Hiisi Iku-Turso - musta jätti

MAANANTAI! Voi että kun kelpaa taas!

Intiasta olen palannut tänne koto-Suomeen, ja mikäpä olisi parempi tapa juhlistaa paluutani kuin juoda synkeää ja mustaa suomalaista olutta! Vuoden jääkaapissani ollut (ja etiketin parasta-ennen 10/2017 -merkintää kunnioittaen) hörpöttelen menemään Panimo Hiiden Iku-Turson!

Tämä kalevalainen ei vaahtoa sitten ollenkaan! Johan on. Oluen väritys on tumman kokismainen. Yllättävän kirkas imperial stoutiksi?

Tuoksu on kuitenkin perinteistä hyvää IS-kamaa, eli tummaa paahdetta, tummaa suklaata, kahvia, lakritsaa ja aavistus jotain makeaa hedelmää syöksähtävät sieraimiini sähäkästi. Erittäin buenoa, vaan entäpä maku?

Hmm! Vähän jänskättävä homma kuulkaas! Tässähän on havuisuutta ja humalan purentaa tässä maussa paahteen ja kaffen lisäksi! Erittäin Black IPAmainen fiilinki! Minua tämä makupuoli ei haittaa, mutta suutuntuma on ohut. Happoja on kevyelti, mutta sellainen yleensä imperial stouteissa esiintyvä paksu suutuntuma on kaikonnut. Jälkimaku on keskipitkän metallisen paahteisen humalaisen katkerahko. Perusjees lopetus.

Imperial Stouttina jännä, mutta oluena vähän meh. Vai onko! Kyllä tämä nyt kaikki intialaiset oluet voittaa, mutta mutta mutta. Se mielen räjäyttävä aspekti on tiessään. Kenties tuoreempana homma olisi toinen. Nyt homma on 3,5/5.

 

Semmottii tämmöttii, ensimaanantaina taas jompaa kumpaa edellä mainittua.

Olutseura Vaahtokruunu

Copyright Vaahtokruunu 2013 / Site development by Petteri Huppunen Rekisteriseloste | Uutiskirje | Ota yhteyttä