banneri rssFeed Etusivu Arvostelut Tietoa Liity

Arvostelut


<< Takaisin

Munkebo Megingjord - pehmeä ja kova


Panimo: Munkebo Mikrobryg

Maa: Tanska Tyyppi: Barley Wine
Vahvuus: 9,4% Arvosana: pisteet kokonainen lasipisteet kokonainen lasipisteet kokonainen lasipisteet kokonainen lasipisteet puolikas lasi ( 4 ½ ) EBU: 87Munkebo Megingjord - pehmeä ja kova

Nyyyyyt mennään tummalle linjalle, muttei ihan vielä stouttimaisiin tummuuksiin.

Tanskasta tulee lukuisia makoisia olusia, ja niin sieltä tulee myös Munkebo Megingjord. Ei tässä jälleen kerran mittään muuta kuin ite asiaan eli oluseen!

Ulkonäkö viehättää jälleen meikäläisen esteettisyyden aistivia haituvia; on paksua tiheää beigehtävää vaahtoa tumman kuparisen ruskean punertavaisen oluesen pinnalla.

Tuoksu lävähtää lösähtäen neään vahvalla paksulla makeudellaan, jonka vanavedessä tulee kypsyneet hedelmät, rusina, metsämarja ja leipäinen, rukiinen karamelli. Erittäin hieno tuoksu.

Makuun, tähän kaiken ratkaisevaan aspektiin.

Hmm. Aluksi maku esittäytyy pehmeän hellän vahvana, kuin oma iskä. Fariinisokeri, ruis, makeat hedelmät tuntuvat kitalaessa. Sitten mukaan astelee kypsemmät hedelmät, persikka, paahdettu karamelli ja hunaja. UUUH... On makeaa, erittäin makeaa! Minulle tämä käy! Hiilihappoisuus on matlaa, mutta maun pehmeys säilyy, ja voimakkuus (9,4%) tuntuu! Makiaa! Käy ihan jälkiruoasta.

Jälkimaku on melko pitkä, suuta tahmaava ja hennon yrttisen katkerahko.

Mutta olipa kuulkaa! Mielestäni todella herkullinen, eli menen tässä vähän yleistä konsensusta vastavirtaan, mutta tämä olut oli parasta barley winea miesmuistiin! Nyt ymmärrän paremmin tämmöiset meemitkin. Maistui! 4,5/5! BOOM!

 

Toivotaan tulevaisuuteenkin hyviä olusia!

Olutseura Vaahtokruunu

Copyright Vaahtokruunu 2013 / Site development by Petteri Huppunen Rekisteriseloste | Uutiskirje | Ota yhteyttä