banneri rssFeed Etusivu Arvostelut Tietoa Liity

Arvostelut


<< Takaisin

Stallhagen Historic Beer 1843 - jännä replika


Panimo: Stallhagen

Maa: Suomi Tyyppi: Traditional Ale
Vahvuus: 4,5% Arvosana: pisteet kokonainen lasipisteet kokonainen lasipisteet kokonainen lasipisteet puolikas lasi ( 3 ½ ) EBU: ??Stallhagen Historic Beer 1843 - jännä replika

Vai että tämmöinen replikantti kopio-olut tänä maanantaina vai niin.

Stallhagen Historic Beer 1843:n resepti perustuu hylystä löytyneeseen olueen. Tämä onkin vähän jännä, koska tässä oluessa on villihiivaa ja muita mikro-organismeja. Asiaan siis.

Ulkonäkö on erittäin miellyttävä, valkoinen vaahto kumpuilee hieman utuisen kullan keltaisen värisen oluen pinnalla.

Tuoksu on makean matainen, hedelmäinen, vähän vehnäinen. Kukkainen. Oi että! Keväinen niitty muodostuu tuoksun mielikuvaksi!

Maku onkin sitten vähän jännä. Hedelmäinen mallas, vehnäbanaani, olki ja kukkaketo toimivat oudolla tavalla hyvin yhteen, vaikka humalointia ei oikeastaan ole. Suutuntuma on mukavan pehmoinen. Jälkimaku on lyhyt ja kepeän mallasleipäinen, mutta lopussa suuhun astuu pieni metallisuus, mikä ei ole kovinkaan jees.

Kokonaisuutena tämä menee nyt vähäsen jännän äärelle, koska en tiedä, että kuinka hyvää tämä nyt on. Kukkainen ja raikas kevätniitty. Ja todella helposti juotava. Mutta kuinkas ne humalat? Nyt on vaikeaa, pitää juoda jatkossa toinen pullo tätä, mutta nyt näiden fiilisten perusteella annan 3,5/5, eli vallan jees.

 

Taas jälleen tulevaisuuteen, hei.

Olutseura Vaahtokruunu

Copyright Vaahtokruunu 2013 / Site development by Petteri Huppunen Rekisteriseloste | Uutiskirje | Ota yhteyttä