banneri rssFeed Etusivu Arvostelut Tietoa Liity

Arvostelut


<< Takaisin

Avery White Rascal - valkoinen kelmi on ihan helmi


Panimo: Avery Brewing Company

Maa: USA Tyyppi: Vehnäale
Vahvuus: 5,6% Arvosana: pisteet kokonainen lasipisteet kokonainen lasipisteet kokonainen lasipisteet puolikas lasi ( 4 - ) EBU: 10Avery White Rascal - valkoinen kelmi on ihan helmi

Se on maanantai taas tehnyt tuloaan lähes yhtä varmasti kuin meikä kipittämässä edellisenä lauantaina Alkoon.

Nyt Alkosta tarttui tölkkiolut, joka edustaa belgialaistyylistä vehnäalea, mutta on ihan jenkkilästä kotoisin. Avery White Rascalia kitusiin!

Ulkonäkö on todella, todella nätti, sillä paksu kumpuileva tiheä valkoinen vaahtokruunu ja todella samean vehnän keltainen väritys miellyttävät silmiäni erittäin jeessisti. Siitä onkin aikaa, kun vehnäolusia olenkin juonut.

Tai tuoksutellut. Nyt nenään leijuu belgihiiva, kevyt banaani, viherpippuri ja joku mauste, ehkäpä korianteri. Jotain sitrushedelmän tapaista on myös. Mukava tuoksu, joka tuo hymyn huulille.

Ja nyt sitä kulausta. No juu! Alkumaku on raikas, pehmeä, hiivainen ja vähän mausteinen.

Päämaku vastaa aika hyvin tuoksun maailmaa, korianteri tuo mukavaa maustetwistiä tähän makuun. Suutuntuma on todella pehmeä, mutta maut jäävät vähäsen vaisuiksi. Tyylissään kuitenkin erittäin oiva suoritus. Jälkimaku on lyhyehkö, vehnäisen happamahkon mieto.

Kesäinen oluthan tämä oli, ja meikä vehnäoluiden fanina diggaan kyllä tästä. Vähän jos makua olisi enemmän niin päästäisin helposti yli nelosen, mutta hyvää tämä on näinkin. 4-/5.

 

Näihin kuviin ja tunnelmiin, sirilimpsis!

Olutseura Vaahtokruunu

Copyright Vaahtokruunu 2013 / Site development by Petteri Huppunen Rekisteriseloste | Uutiskirje | Ota yhteyttä