banneri rssFeed Etusivu Arvostelut Tietoa Liity

Arvostelut


<< Takaisin

Doubting Thomas - belgialainen jenkkivivahteella Hollannista


Panimo: Jopen

Maa: Alankomaat Tyyppi: Quadrupel
Vahvuus: 10% Arvosana: pisteet kokonainen lasipisteet kokonainen lasipisteet kokonainen lasipisteet puolikas lasi ( 4 - ) EBU: ??Doubting Thomas - belgialainen jenkkivivahteella Hollannista

Täältä tulloo lähes suora liveolutraportointia näin lomani ensimmäisenä päivänä! Olen kirjoitushetkellä Kampin Rotterdamissa, ja olutta pitäisi tilata. Täällä on ilmeisesti Alankomaa-teemaviikko, joten tilataanpa Jopen Doubting Thomas. Panimo ei ole ollenkaan tuttu, mutta kohta varmaan on!

Olut on siis tyyliltään belgialais-quadrupel, jossa on jenkkihumalaa. Aikamoista.

Ulkonäkö tarvitsisi enemmän vaahtoam sillä sentti beigeä vaahtoa katoaa kuin ilmavaivatöräys kuivaan ja kuumaan isoon hiekkalaatikkoon. Oluen väri on samean ruskean mahonkisen tumma. Hiivahippuja leijailee lasissa kuin lumihiutaleita katulampun valokeilassa.

Tuoksu tuo syväluotaavan karamellinen ja kypsyneen luumuinen. Ehkäpä sieraimiini kantautuu myös punaviinimarjat. On myös pieni alkoholin tuntu tuoksussa.

Maku on aluksi todella makea, kypsynyt ja pehmeä. Sokerinen. Sitten meininki kypsyy, luumuisuus kasvaa, lakritsaa, yrttiä, kukkaa, karamellia ja hitusen punaviinimarjaa tulee messiin! Alkoholi tuntuu, mutta ei aivan juurikaan maistu! Maku on varsin toimiva, mutta se ei silti irrota ja vapauta olutpitoista mieltäni kahleistaan. Jälkimaku on melko pitkä, ja raikas jenkkihumalointi tuntuu. Katkeruus ei ole överiä.

Suutuntuma on matalan hiilihappoinen ja kermainen, oikeastaan myös paksun öljyinenkin.

Kokonaisuutena mainio quadi, ja pitkästä aikaa tämmöinen maistuu. Hyvää, mutta pidemmän päälle tässä ei ole kovin paljoa mitään semmosta, mikä jäisi mieleen. Tuomitaan 4-/5.

 

Tämmöinen olut tällä kertaa, ensimaanantaina taas sillä kertaa!

Olutseura Vaahtokruunu

Copyright Vaahtokruunu 2013 / Site development by Petteri Huppunen Rekisteriseloste | Uutiskirje | Ota yhteyttä