banneri rssFeed Etusivu Arvostelut Tietoa Liity

Arvostelut


<< Takaisin

Honkavuoren Yö Oatmeal Stout - metallia


Panimo: Panimo Honkavuori

Maa: Suomi Tyyppi: Stout
Vahvuus: 4,5% Arvosana: pisteet kokonainen lasipisteet kokonainen lasipisteet puolikas lasi ( 2 ½ ) EBU: ??Honkavuoren Yö Oatmeal Stout - metallia

Juhannus takana, mutta taas se on maanantai edessä.

Lähikaupastani löysin suomalaista pienpanimo-olutta, jokseenkin maitokauppavahvuista stouttia, mutta annan tälle oluttyylille vielä kerran tsäänssin! Panimo Honkavuori on pohjoiskarjalainen pienpanimo Joensuun kupeessa, ja sieltä tulee Honkavuoren Yö.

Reilu sentti tiheää beigehtävää vaahtoa tämän mattamustan kokismaisen värisen oluen pinnalla miellyttää silmää tuttuun tyyliin.

Tuoksu tarjoilee nenäkarvoihin makeaa kaakaota, paahdetta, ehkä vähän kahvia, mutta myös valitettavasti metallista marjamaisuutta. Outoa.

Aluksi maku vaikuttaa ihan kivan pehmeän kaakaopaahteiselta, mutta sitten se metallisuus tulee pilaamaan olutnautintoani. Rautametalliteräs, jota on paahdettu ja yrteillä hivelty ei toimi tässä oluessa. Suuntuntumakin uhkaa olla vetelä. Ja jälkimakukin, vaikka yllättää vähän pitkähköllä paahteisella katkerolla, tarjoaa edelleen metallin makua.

Metallimusiikki toimii, mutta metallin mausta näin muuten en välitä. Ei ole kuitenkaan kammottavan makuinen, mutta en kyllä joisi uudestaan. Nämä kevyet maitokauppavahvuiset stoutit eivät ole minun juttuni. Plussaa tämä olut saa ainoastaan lähestyvästä kesälomastani.

2,5/5.

Ei tässä auta muu kuin palata taas vahvoihin enemmän sykähdyttäviin olusiin, jotka hivelevät sieluni pohjamutien pieneläimistön sielujen murusia. Ensimaanantaihin siis, moi.

Olutseura Vaahtokruunu

Copyright Vaahtokruunu 2013 / Site development by Petteri Huppunen Rekisteriseloste | Uutiskirje | Ota yhteyttä