banneri rssFeed Etusivu Arvostelut Tietoa Liity

Arvostelut


<< Takaisin

Kotimaista IPA - kesä-IPA -yritys


Panimo: Laitilan Wirvoitusjuomatehdas

Maa: Suomi Tyyppi: IPA
Vahvuus: 4,7% Arvosana: pisteet kokonainen lasipisteet kokonainen lasipisteet puolikas lasi ( 2 ½ ) EBU: ??Kotimaista IPA - kesä-IPA -yritys

Kesäistä iltaa, ja melkeinpä hyvää Juhannusta! Vaikka jussina saattaakin olla olutta, niin ei mennä asioiden edelle, vaan otetaanpa yksi olut tälle maanantaille.

Nyt testaan ihan perus maitokauppakaljaa, ihan suomalaista Kotimaista IPAa. Simple as that.

Ulkonäkö on nätti; kuohkeaa tiheää vaahtoa on reilusti utuisen oranssin värisen oluen pinnalla. Tulee melkein mieleen kesäinen mökki-iltama ja kuikan "UUUIIii, uUUuiiiii" -ujellus. Mutta vain melkein, koska kuin kylmä Juhannus, niin samalla lailla masentaa nopeasti katoava vaahto. Toisaalta en kyllä odotanutkaan sen säilyvän.

Tuoksua nenään. Ruohoinen humala, kukkainen sitruuna ja lievä hiivainen tunkkaisuus eivät lämmitä mieltäni, mutta ei tämä nyt kamalakaan ole.

Maku taasen mukailee tuoksua sen verran hyvin, että vähän alkaa harmittamaan. Happamaa viljaa, happamaa sitruunaa kenties tässä maussa vielä pikanttina lisänä. Suutuntumakin jättää vaisuksi juojansa, on todella kevyttä. On olemassa paljon tujakampia kevyitä IPA-oluita, mutta tämä kotimainen massatekele ei ole sitä kaartia. Jälkimaku on puolipitkän happaman katkerahkon ruohogreippinen. Mjöö.

No, olutta. Tätä juo kyllä, mutta suurimpia nautintoja tästä ei kyllä saa. Voittaa bulkkilagerit tämä kotimainen bulkki-IPA, mutta siihen se voittokulku sitten jääkin. Juu. 2,5/5.

 

Juhannuksen jälkeen sitten taas kuulkaas! Ottakaa hyviä olusia suihinne silloin!

Olutseura Vaahtokruunu

Copyright Vaahtokruunu 2013 / Site development by Petteri Huppunen Rekisteriseloste | Uutiskirje | Ota yhteyttä