banneri rssFeed Etusivu Arvostelut Tietoa Liity

Arvostelut


<< Takaisin

Nokian Keisari 25 Ginger Ale - ehkä :( ehkä :)


Panimo: Nokian Panimo

Maa: Suomi Tyyppi: Aromatisoitu olut
Vahvuus: 4,3% Arvosana: pisteet kokonainen lasipisteet kokonainen lasipisteet puolikas lasi ( 3 - ) EBU: 25Nokian Keisari 25 Ginger Ale - ehkä :( ehkä :)

Nonniin! Nyt on ei-mustaa ihan suomalaista olutta esillä täällä Maran Maltaisessa Maanantaissa, ja vieläpä ihan maitokauppaolutta tölkissä! Nokian Panimo täräytti jo keväällä Nokian Keisari 25 Ginger Alen, mutta minä tulen aina jälkijunassa näihin olutjuttuihin muutenkin. Pitäisi kyllä olla aallonharjalla, mutta eipä tässä. Ihmetellään ginger alea.

Ulkonäkö miellytyttää silmää, kun löytyy kuohkeaa tiheää beigehtävää vaahtoa samean oranssin ruskean värisen oluen, kuparinen. Ei lainkaan huono.

Tuoksu työntyy nenukkaan pistelevän inkiväärin voimalla, mutta kyllä jopa toffee ja greippinen humalakatkero on aistittavissa! Mielenkiintoista! Kulaus!

Eli hörps. Mutta jaa. Alkumaku yllättää hetialkuun ruohoisella kitkeryydellä ja selkeällä inkiväärillä. Ehkä appelsiiniakin?

Päämaku on kuivan inkiväärinen, ruohoisen kitkerän katkera ja maltainen. Appelsiini on taka-alalla, oikeastaan täysin piilossa. Mutta! Ginger Alethan eivät varsinaisesti ole oluita maltaineen ja humalineen toisin kuin tämä, mutta missä on makeus!!! Ihan järkytyn. Kuivan kovan kitkerän hyökkäävä maku jää vellomaan suuhun. Eihän humalointi tosin nyt överivoimakasta ole, mutta kyllä kyllä tämä kitkerä jälkimaku säilyy suussa pitkään.

Onko tämä nyt sitten "oikeaoppinen" ginger ale? Itse en ainakaan ole tottunut tällaiseen. Tosi vaikea sanoa, että onko olut hyvää vai pahaa, sillä ei tässä mitään virheellistä ole. Makeuden puute järkyttää, mutta katkeruus on taas hyvinkin jees. :)? :(? Jaa-a. Tämä on ehkä jees, outo ginger ale. En tiedä joisinko uudestaan. Annan 3-/5, ehkä jatkoon.

 

Vaikeat oluet ovat kivoja, sillä ne eivät ole keskinkertaisuuksia, vaan mieleenjääviä. Katsotaan taas ensikesämaanantaina minkälaista olutta silloin täräyttelen. Aurinkoiset ja viilenevät päivän jatkot!

Olutseura Vaahtokruunu

Copyright Vaahtokruunu 2013 / Site development by Petteri Huppunen Rekisteriseloste | Uutiskirje | Ota yhteyttä