banneri rssFeed Etusivu Arvostelut Tietoa Liity

Arvostelut


<< Takaisin

Amiata / Kallio Madáhàn Tropical Milk IPA - trooppinen maito?


Panimo: Birra Amiata

Maa: Italia Tyyppi: IPA
Vahvuus: 7,0% Arvosana: pisteet kokonainen lasipisteet kokonainen lasipisteet puolikas lasi ( 3 - ) EBU: 66Amiata / Kallio Madáhàn Tropical Milk IPA - trooppinen maito?

Kesäiltaa!

Viime maanantaina saatoin mainita, että josko täällä MMM:n tuntumassa esiintyisi välillä myös ihan suomalaisia olusia. Tein semikompromessin, sillä suomalainen Kallio Brewery yhteistyössä italialaisen Birra Amiatan kanssa tuo tälle maanantaille  Madáhàn Tropical Milk IPAn.

Ulkonäkö on oikein sieva; todella tiheä ja paksu valkoinen vaahto utuisen oranssikeltaisen värisen oluen pinnalla kutsuu juomaan. Mutta ensin nuuhkin.

Tuoksu tarjoaa kevyttä tropiikan hedelmää, greippiä ja ruohomätäsmäisyyttä. Makeutta tässä tuoksussa ei kovin paljon ole. Otetaan kuitenkin kulaus!

Hmm ja juu. Aluksi kielelle leviää greippinen, mutta pehmeä katkero. Hetken suussa ollessa greippisyys muuttuu rotevaksi, mutta ei överiksi. Hedelmähäshhäkkä jää taka-alalle katkeron ollessa estraadilla. Oluen nimessä olevat "trooppisuus" ja "maito" ovat kyllä mielestäni täysin poissa. Harmi. Jälkimaku on perinteisen IPAmainen, eli keskipitkän greippisen katkera. Juu.

Pettymys-IPA, odotin nimen puolesta enemmän. Mikään ei ole pielessä, mutta ulkonäön ohella tässä ei ole mitään erityistä tai mieleenjäävää. Parempaa perus-IPAa on paljon tarjolla markkinoilla. 3-/5.

 

Ehkä ensimaanantaina ihan täysin suomalaista ja toivottavasti parempaa. Kesää odotellessa, heihei.

Olutseura Vaahtokruunu

Copyright Vaahtokruunu 2013 / Site development by Petteri Huppunen Rekisteriseloste | Uutiskirje | Ota yhteyttä