banneri rssFeed Etusivu Arvostelut Tietoa Liity

Arvostelut


<< Takaisin

Thornbridge Raindrops On Roses - ruusunpunaista meininkiä


Panimo: Thornbridge

Maa: Englanti Tyyppi: Witbier
Vahvuus: 5,3% Arvosana: pisteet kokonainen lasipisteet kokonainen lasipisteet kokonainen lasipisteet kokonainen lasi ( 4 ) EBU: ??Thornbridge Raindrops On Roses - ruusunpunaista meininkiä

No mutta kas! Kesä aina välillä uhkaa tulla lumisateista huolimatta. Tätä lähenevää kesää ajatellen täräytän vaalean oluen, englantilaisen belgityylisen vehnäoluen nimeltään Thornbridge Raindrops On Roses. Valmistuksessa on käytetty ruusun terälehtiä, toimiikohan, sitä selvittelen!

Lasissa pari senttiä tiheää valkoista vaahtoa semisti utuisen viljan keltaisen oluen pinnalla. Vaahtoa aika vähän vehnäolueksi.

Tuoksu yllättää aluksi mukavalla voimakkuudellaan! Vehnää, sitruunaa, makeaa hedelmää, ehkäpä myös sitä ruusua! Mukava ja iloinen tuoksu, jossa on myös aavistus mausteisuutta.

Sitten kulausta huuleen. Eli jees, maku on aluksi raikas ja erittäin hiilihappoinen, pirtsakan vehnäisen kepeä. Vehnäinen kepeys säilyy melko pitkään (onneksi ei ole vetinen), mutta mukaan astelee sokerisen makeat tropiikan hedelmät, korianteri ja elegantti saippua. Saippuamaisuus ei onneksi häiritse. Mukana on myös korianteria ja ruusuista torttukakkuhässäkkää. Jälkimaku on kepeän vehnäisen happamahko.

Mukavat maut, jotka eivät tosin mieltä poksauta, mutta tykkään. Kesäfiilis uhkaa tämän juomisesta tulla! Ja kun vielä kaatoi hiivat messiin, niin maku pehmeni ja ulkonäkö parani hiivahippujen tasaisesti leijailessa. Jos vähän bonusta annetaan ja ruusunpunaisten lasien läpi katsotaan, niin todetaan semmoinen mukava 4/5. :)

 

No nyt on jo melkein semikesäfiilis! Kyllä vielä ensimaanantaiksi kekkaan taas jonkin vaalean oluen, kenties supisuomalaisen... Jälleen ensimaanantaihin, kesäterveisin hei.

Olutseura Vaahtokruunu

Copyright Vaahtokruunu 2013 / Site development by Petteri Huppunen Rekisteriseloste | Uutiskirje | Ota yhteyttä