banneri rssFeed Etusivu Arvostelut Tietoa Liity

Arvostelut


<< Takaisin

Victory Storm King - burn baby burn


Panimo: Victory Brewing Company

Maa: USA Tyyppi: Imperial Stout
Vahvuus: 9,1% Arvosana: pisteet kokonainen lasipisteet kokonainen lasipisteet kokonainen lasipisteet kokonainen lasi ( 4 + ) EBU: ??Victory Storm King - burn baby burn

Se on taas maanantain aika, eli päivää!

Pitäisi juoda muitakin kuin näitä mustia synkkiä Imperial Stoutteja, mutta taas se on kuulkaa menoa. Kesän lähestyessä ehkä otteeni mustista olusista helpottaa, mutta nyt vielä näin lumikuuroisena toukokuun päivänä täräyttelen tänne jenkkiläisen Victory Storm Kingin, synkän ja mustan oluen.

No, ulkoasu on selkeän Imperial Stoutmainen, samoin pinnalla oleva beige vaahto. Sieluni pohjamudan väriset oluet värisyttelevät näköaistimiani mukavasti.

Tuoksu tuo sieraimiin paahteisen palaneen pellon, kevyen kahvin ja salmiakin, mutta yllättävästi myös makeat tropiikan geneeriset hedelmät. Palaneisuus on kuitenkin vahvin tuoksussa.

Sitten hörps. Aluksi kepeä paahde ja lievä kaakaomaisuus tanssahtelevat kieleni pinnalla, mutta WABAAM BUUUUUURRRRRNNNN!!!! Huh! Väkivaltaisen raju palaneisuus iskeytyy! Nyt kasketiin kaikki pellot kerralla ja poltettiin kylät! Palanut paahteisuus on överi! Ja sitten yhdistettynä voimakkaaseen kitkerän katkeraan humalointi suuni makunystyrät turmeltuvat. Jälkimaku on parin nälkävuoden pituinen, ja ollessaan hiiltyneen katkera ei melkeinpä ikinä loppuva. Nyt ollaan syvissä vesissä, mutta ihan positiivisella tavalla.

Nyt on hurja olut. Varmaankin hurjin paahteisuus ikinä. Tämä sattuu juuri sopivasti ja sopivalla tavalla suuhun, joten 4+/5 passaa mainiosti. Makeutta arvostan aina, mutta kyllä nyt kohotan imaginääristä päähinettäni tälle oluelle.

 

Näin taas maanantai paketissa. Nyt jatkossa yritän pitää tosissani taukoa mustista stouteista ja portereista, avarran makupalettiani muuallekin! Eli ensimaanantaina ei-mustaa olutta, hejdå.

Olutseura Vaahtokruunu

Copyright Vaahtokruunu 2013 / Site development by Petteri Huppunen Rekisteriseloste | Uutiskirje | Ota yhteyttä