banneri rssFeed Etusivu Arvostelut Tietoa Liity

Arvostelut


<< Takaisin

Oude Geuze Mariage Parfait 2012 - suu rypistyy


Panimo: Brouwerij F. Boon

Maa: Belgia Tyyppi: Gueuze
Vahvuus: 8% Arvosana: pisteet kokonainen lasipisteet kokonainen lasipisteet kokonainen lasipisteet kokonainen lasipisteet puolikas lasi ( 4 ½ ) EBU: ??Oude Geuze Mariage Parfait 2012 - suu rypistyy

NYTTEN NYTTEN NYTTEN! Nyt on hyvää olutta jee! Vuoden 2012-vuosikertaa edustetaan Oude Geuze Mariage Parfaitin muodossa, eli onko kyseessä nyt täydelliset hääjuhlat tässä gueuze-tyylisessä oluessa?

Vaahtoaa kerääntyy sentin verran kevyen samean kuulaan oranssisen värisen oluen pinnalle. Ihan jees ulkonäkö, mutta onhan noita nätimpiäkin. Mutta ei pidä olla nuuka, muuten jääpi ilman.

Tuoksu tujauttaa nenään voimakkaalla happamuudellaan, eli ihan äänen sanottuna "jösses". Happamat marjat, happamat sitrushedelmät ja happamat omenat eivät happamoita ainakaan minun nenäkarvojani.

Maku on jo heti ensimmäisen siemauksen jälkeen hyvin hapan, kevyen marjainen ja kevyen belgihiivainen. Päämaussa happamuus vaan voimistuu ja vastaa täydellisesti tuoksun sävyttämää happamuuden sinfoniaa. Punaisten marjojen, kellertävien sitrushedelmien ja vihreiden omenoiden happamuudet kietoutuvat toisiinsa hiivaisen happamuuden yrittäessä päästä messiin. Todella hapan, mutta maukas, ja suu suorastaan rypistyy tätä hörppiessä. Happaman mausta täytyy pitää, sillä muuten tätä ei voi juoda. Minä pidän onneksi happamuudesta.

Jälkimakukin on hapan, semmoisen omenaisen hapan. On kyllä tujakka loppuun asti.

Kokonaisuutena todella hapan, mutta todella upea ja happamuudestaan huolimatta monipuolinen. Tämä saattaa olla kaikkien aikojen paras juomani gueuze-tyylinen olut. Arvosana sen mukainen. 4,5/5. Ei ole täydellinen, mutta ei kyllä kaukanakaan. Tätä aion tilata jatkossakin ainakin yhden pullollisen kypsyttelyyn, sillä tämä minun pulloni vanhenisi vasta 19.5.2035.

 

Kyllä hyvä olut piristää maanantaita aina! JEE!

Olutseura Vaahtokruunu

Copyright Vaahtokruunu 2013 / Site development by Petteri Huppunen Rekisteriseloste | Uutiskirje | Ota yhteyttä