banneri rssFeed Etusivu Arvostelut Tietoa Liity

Arvostelut


<< Takaisin

Evil Twin Yin&Yang - Episode III: Imperiumin vastaisku


Panimo: Evil Twin

Maa: Tanska Tyyppi: Black & Tan
Vahvuus: 10 % Arvosana: pisteet kokonainen lasipisteet kokonainen lasipisteet kokonainen lasipisteet kokonainen lasipisteet kokonainen lasi ( 5 ) EBU: ??Evil Twin Yin&Yang - Episode III: Imperiumin vastaisku

Trilogian päätösosa!

Nyt kerron teille tähän maanantaihin, että JUMALEISSÖN! Viime viikon arviossa totesin Evil Twin Yangista, että siinä on lähes täydellinen olut ja että voiko parempaa olutta ollakaan. NO JUU! LÖYTYI!

Kesäkuun viimeisenä perjantaina kävin William K:ssa entistä Onnelaa vastapäätä, ja sieltä kaappasin maisteluuni Evil Twin Yinin JA Yangin! Molempien pulloissa nimittäin luki, että näitä kahta tanskalaista voi sekoittaa keskenään ja saada siten black & tan -tyyppisen tuotoksen, eli kerrostetun oluen, jossa yleensä vaaleampi olut on lasin pohjalla ja tummempi olut pinnalla. Vaikka varovaisesti ruokalusikan kanssa yritin kerrostaa, niin feilasin täydellisesti, ja koko oluesta tuli Evil Twin Yinin värinen, sysimusta. Noh, makuun se ei vaikuta, joten ei muuta kuin ääntä kohti!

Mutta ennen ensimmäistä hörppyä vielä perusalkujutut: väri siis sysimusta, vaahtoisuus heikkoa ja sekoitussuhteena 70% Yangia ja 30% Yinniä (tämä oli siis kerrostusta varten, mutta mokauksen takia tein toisen lasillisen tasan 50-50 -suhteella).

Tuoksu on huumaavan voimakas, havuinen, makea, tumman suklainen, väkevä mutta reilu! Herrasmiesmäinen!

Ja nyt se ensimmäinen kulaus! ... JUU! Maukas! Alkumaku on makean havuisen kasketun peltomaisen viekas, vakavan ystävällinen. Öljyinen. Hieno. Kaunis alkumaku. Iloinen.

Ja päämaku on sitten kerrassaan ... vau. Vetää hiljaiseksi ja syvään pohdintaan, mieleni rattaat seisahtuvat, aika pysähtyy, on vain maku.

...

Yin ja Yang. Molempien maut muodostavat keskenään pyörteilevän, uskomattoman läpitunkevan tunteen suuhun, joka seisauttaa ajatukset ja vavisuttaa koko kehoa, tuntuu varpaissa asti. Synkkyys leviää kuin metsäpalo. Kepeän pistävä, havuinen, karamellimainen, musta, hiilimäinen maku, mutta oi, niin mainion synkkä, että sukat pyörivät jaloissa! JESKAMANDEERA! Lukuisia eri makuja, kaikki Yinin ja Yangin maut! Rentouttavan tuhoisa päämaku.

Jälkimaku on kirkkaan katkeromainen, savustetun lakritsan ja surun yhdistelmä. Positiivinen suru. Negatiivinen ilo. Tasapaino. Suuta kuivaa, mutta nyt ei haittaa ollenkaan, alkoholi ei maistu, täydellinen suoritus.

Ylistykset sikseen, yksinkertaisesti tämä olut on täydellinen omaan suuhuni. 25 euroa voisi sijoittaa huonomminkin. Dualistisesti balanssisen mukavan iloisen synkkä olut, jossa mietous ja vahvuus, hyvä ja paha, vasen ja oikea ovat tasapainossa. Alussa viettoman iloinen, päämaussa maistuu Sauron, ja jälkimaussa täydellinen tasapaino positiivisuuden ja negatiivisuuden välillä. Mikä eeppinen olut tässä onkaan!

Imperial Stout ja DIPA sekaisin, oikea Black IPA! Mutta Black & Tan korostaa tätä dualismia, pysytään siis tässä tyypissä.

Sekoitussuhteella 50-50 Yin paahteisuus ja synkkyys korostuu huomattavasti enemmän, joten mielestäni Yangia 70 % ja Yiniä 30 % on täydellinen suhde. Sekoitussuhteella voi kyllä pelata, jos haluaa kokeilla eri kombinaatioita.

 

Ei mitään huonoa sanottavaa, siksi 5/5.

 

Pitäsi lähteä tiibettiläiseen munkkiluostariin pohdiskelemaan tätä olutta, mutta jos nyt ei kumminkaan. Siispä Maran Maltainen Maanantai jälleen viikon päästä. Rehellinen kippis kaikille. Adjö tack.

Olutseura Vaahtokruunu

Copyright Vaahtokruunu 2013 / Site development by Petteri Huppunen Rekisteriseloste | Uutiskirje | Ota yhteyttä