banneri rssFeed Etusivu Arvostelut Tietoa Liity

Arvostelut


<< Takaisin

Plevnan Siperia (2015) - tiiätte kyllä, että mikä opettaa


Panimo: Panimoravintola Plevna

Maa: Suomi Tyyppi: Imperial Stout
Vahvuus: 8% Arvosana: pisteet kokonainen lasipisteet kokonainen lasipisteet kokonainen lasipisteet kokonainen lasi ( 4 ) EBU: 73Plevnan Siperia (2015) - tiiätte kyllä, että mikä opettaa

Mukavaa maltaista pääsiäismaanantaita arvon toverit! Minähän ihan kummastuin, kun ei tällä sivustolla oltu Plevnan Siperiaa aiemmin mainittu, niin nyt mainitaan! Useita palkintoja niittänyt ja Suomen Paras Olut 2015 -tittelin olut ei voi olla huono, ainakin näin toivon. Olut on kypsynyt meikällä joulukuusta asti, joten oluen äärelle siis!

Noin sentin paksuinen beige vaahto katoaa nopeesti tämän hiilen mustan oluen pinnalta. Mustuus herättää olutmuistoja mieleen muista sysisistä olusista ja lateksipuvuista, mutta ei mennä sinne nyt.

Tuoksu tuo nenään makean paahteen, kahvin, kenties punaviinimarjan ja lakritsipötkön. Joku sitrushedelmä kutittelee kanssa vähäsen nenäkarvojani.

Mutta niinkuin aina, niin maku ratkaisee, joten hörpönlörpön. ... Juu. Alussa suolainen paahde, salmiakki ja kahvipapumainen pössis, ja sitten sitä samaa vähän enemmän puun, sitruunan ja sitruunanpuun kanssa. Humalonti tuo mieleen Black IPAt. Rukiinenkin meininki on, mutta kovin piilossa. Suutuntuma on hiinä ja hiinä, että onko sopivan runsas vai ei.

Jälkimaku on paahteisen ja greippisen kitkerän katkera ja pitkään suussa maistuva.

Suolainen, ei yhtään makea IS. Mieleen juolahtaa villit Venäjän vuodet, sillä tämä Siperia on kuin ne tuhdit suolaiset Russian Imperial Stoutit, mutta Black IPAmaisia piirteitä on kanssa. Makean ystävänä en voi antaa Paras Olut -titteliä, mutta annan 4/5.

Ensimaanantaina ihmetellään TCBW:n jälkeisiä pöhinöitä, siitäkin luvassa pienet sanat. Nyt toivotan hyvät pyhien loput ja kippikset sinne!

Olutseura Vaahtokruunu

Copyright Vaahtokruunu 2013 / Site development by Petteri Huppunen Rekisteriseloste | Uutiskirje | Ota yhteyttä