banneri rssFeed Etusivu Arvostelut Tietoa Liity

Arvostelut


<< Takaisin

Evil Twin Yang - Episodi II: Uusi toivo


Panimo: Evil Twin

Maa: Tanska Tyyppi: Double IPA
Vahvuus: 10 % Arvosana: pisteet kokonainen lasipisteet kokonainen lasipisteet kokonainen lasipisteet kokonainen lasipisteet puolikas lasi ( 5 - ) EBU: ??Evil Twin Yang - Episodi II: Uusi toivo

Maran Maltainen Maanantai iskee nyt tähän tiistai-iltaan, mutta sehän ei menoa juurikaan latista! On tullut aika trilogian toiseen osaan, ja tämän episodin olut suorastaan räjäytti tajuntani! Voiko näin hyvää olutta ollakaan? (vihje: ilmeisesti voi.)

Vielä ennen kuin puren tähän oluseen kiinni, niin oluen tyypistä sanon muutaman sanasen. Etiketissä lukee Imperial Taiji IPA, eli käytännössähän tämä on siis Imperial IPAa, mutta Ratebeer-sivuston mukaan tätä olutta voisi kutsua myös Double IPAksi, mikä on hieman tuttavallisempi nimitys tälle oluttyypille. Mutta ei oluen tyypillä niin väliä ole, nyt asiaan, eli estraadille esiintymään saapuu oikein mainio olut, Evil Twin Yang!

Jälleen kerran Kampin Rotterdamissa tuli tätä nautittua, mukava mesta, ei voi muuta sanoa. Noni. Nyt asiaan.

Kaadettaessa lasiin olut muodostaa tiiviin vaahdon, joka kumminkin katoaa yllättävän nopsasti. Yangin väri on sakean punertavan ruskean rosoinen, läpitunkematon, tumman simamainen.

Tuoksu on täyteläisen voimakas, tuhti ja erittäin miellyttävä. Tuoksussa esiintyy vahvaa humalaa, tuhtia siirappia/karamellia, rusinaa ja tropiikin hedelmää, paahteisuutta, ripaus metsämäistä savua, sitruunaakin! VAHVA TUOKSU. Mutta leppoinen.

Alkumaku on makean karamellin leppoisa, hunajamaisen makea, yllättävän kevyt tuoksuun verrattuna, mutta mainio! Hedelmää on myös aistittavissa.

Päämaku onkin sitten... jaa... se... se.. on.. MAINIO!! JÖSSES!!!! Moniulotteinen ja -ulottuvuuksinen! Makea, humalainen, yrttinen, ehkä savuisakin, pihkainen, marjamainen.. ja vaikka mitä muuta! Tässä on makuja ja makua! Nyt on muuten oikeasti erinomainen päämaku! Siis huhhuh, vaikeaa keksiä enempää ylistyssanoja. HYVIN HYVÄ!

Jälkimaku on pitkä.... ja ystävällisesti KAIKEN TUHOAVA! Makean hedelmäisen karvas, muttei juurikaan kitkerä! Synkkyyttä on, mutta tasapainoisesti. Alkoholia ei maista. Voi että, miten joku voikaan maistua näin makoisalta, mikä makujen kimara, mitkä sateenkaaren väriloistot!

Kokonaisuutena tuhti, mutta jämptin lempeä, moniulotteinen makujensa suhteen, väkevä tapaus, joka piilottaa prosenttinsa kuin trokari viinapullonsa.

Evil Twin Yang on tavaraa, tämä on olutta. Tätä maistellessa makunystyrät yhdessä mielikuvituksen kanssa kehittävät sellaisen eeppisen tarinan, että jos tämän oluen mausta tehtäisiin elokuva, ei muita elokuvia enää tarvittaisi! Tässä on tarina kehdosta hautaan, koko makuskaala kielen ulottuvilla! Tämä olut on niin minä itse, melkein tuntee itsensä kannibaaliksi, kun tätä juo. Ainoa huono puoli tässä oluessa on se, että kelakoneistoni ruksuttavat ratakset eivät keksi mitään huonoa sanottavaa tästä oluesta! Siksipä 5-/5!!!

 

Huhhuh, pitääpä ihan rauhoittua nyt. Pahoittelut caps lockin käytöstä, huutomerkeistä ja ylenpaattisesta ylistämisestä, mutta todellakin, tämä olut on tähän asti maistelemistani oluista paras, joten siksi kaikki edellä mainittu, jotta lukijalle tulisi jollain tapaa se fiilis, jonka itse koin ensi kertaa tätä olutta maistaessani. Mutta! Trilogian päätösosassa selviää, voiko tästä vielä parantaa? Itse en sitä vielä tiedä, mutta tämän viikon perjantaina tiedän, ja maanantaina taas viikon päästä asianlaita selviää myös Teille, arvon lukijat.

Eli kiitos jälleen kerran seurasta, Maran Maltainen Maanantai ensimaanantaina taas uutta kesäistä viikkoa käynnistelemässä, siihen asti, hyvää yötä ja oikein mukavia unia, oman kullan kuvia, kiitos ja niin kuin Mongoliassa sanottaisiin, togtooy!

(Pitääpä itekin mennä nukkumaan tämän energisen avautumisen jälkeen.. huhhuhhuh....)

Olutseura Vaahtokruunu

Copyright Vaahtokruunu 2013 / Site development by Petteri Huppunen Rekisteriseloste | Uutiskirje | Ota yhteyttä