banneri rssFeed Etusivu Arvostelut Tietoa Liity

Arvostelut


<< Takaisin

Beer Hunter's Mufloni Säppi APA - suomalainen amerikkalaisittain


Panimo: Panimoravintola Beer Hunter's

Maa: Suomi Tyyppi: American Pale Ale
Vahvuus: 6,0% Arvosana: pisteet kokonainen lasipisteet kokonainen lasipisteet kokonainen lasipisteet kokonainen lasi ( 4 ) EBU: ??Beer Hunter's Mufloni Säppi APA - suomalainen amerikkalaisittain

Oikein hyvää maanantaita arvon oluen ystävät! Nyt lähtee arvioon pölyisistä arkistoista löytämäni olut, nimeltänsä Beer Hunter's Mufloni Säppi APA, jota on tullut nyt kaksi kertaa nautittua, ja molemmilla kerroilla olen ollut samaa mieltä itseni kanssa tekemästäni arviosta.

Säppi APA on ulkonäöllisesti melko tavallisen American Pale Alen kaltainen; ruskamaisen meripihkamainen väri, hitusen niukahko vaahto, joka jättää kauniin pitsin ja makean marjamaisen sitrusmainen tuoksu pienellä pistävyyden vivahteella. Tuoksu aiheuttaa mielikuvan auringonlaskusta kesällä mökkirannalla.

Alkumaku on yllättävä! Siinä on hedelmäisyyttä, mutta yllättävää pistävyyttä ja katkeruutta. Johan on alkumaku! Päämaku on ronskimpi, se on läpäisevä, makean hapan, humalainen ja jopa kieltä polttava! Tässähän on vallan karskin linnakundimainen fiilis!

Jälkimaku on hapan ja katkera, ja katkeruus kasvaa ajan myötä. Makean pöhnäinen fiilis taustalla, kun katkeruus leviää kulovalkean tavoin ympäri suuta. Ohhoh! Tuhti meininki. Suuhun jää jäljelle kuivuus, sellainen kuivuneen merenpohjamaisen synkkä ja yksinäinen, mutta aito, kuivuus.

Kokonaisuutena tämä olut on yllättävän synkkä. Alkumaun fiiliksistä tulee rehti ja reilu skappari intistä mieleen, mutta pikkuhiljaa valta kolahtaa hattuun, ja päämaun myötä aletaan hyökkäilemään naapurivaltioihin vain koska voi. Ja jäljelle jää vain poltettu maa, kuivuus, autiomaa. Skappari valtansa huuruissa on tuhonnut koko naapurimaan. Tämä olut vetää vakavaksi, ja sopii erinomaisesti mietiskelyyn. Jälkimaku voi vetää mielen pohjamutiin tai taivaisiin asti, ja omalla kohdalla mentiin troposfäärin asti! Pidin erittäin paljon tämän oluen kaikista tunteista, joita se aiheutti. Säppi APAn juominen oli kuin pieni tutkimusreissu omaan sieluuni.

Dystopian ystävänä täytyy sanoa, että melkeinpä apokalyptisen hyvä olut! Absoluuttisen ultimaattinen henkilökohtainen arvosanani Säppi APAlle on 4/5!

Olutseura Vaahtokruunu

Copyright Vaahtokruunu 2013 / Site development by Petteri Huppunen Rekisteriseloste | Uutiskirje | Ota yhteyttä