banneri rssFeed Etusivu Arvostelut Tietoa Liity

Arvostelut


<< Takaisin

Ruosniemen Vuorineuvos - suolaa, suolaa, enemmän suolaa


Panimo: Ruosniemen Panimo

Maa: Suomi Tyyppi: Imperial Stout
Vahvuus: 9,5% Arvosana: pisteet kokonainen lasipisteet kokonainen lasipisteet kokonainen lasi ( 3 + ) EBU: 52Ruosniemen Vuorineuvos - suolaa, suolaa, enemmän suolaa

Vuosi etenee tasaisen varmasti. Mutta ennen kuin vuosi etenee liian pitkälle, otetaan vuoden 2016 ensimmäinen Suomi-olut, otetaan Ruosniemen Vuorineuvos.

Tämä salmiakin sysimusta Imperial Stout ei juurikaan muodosta vaahtoa pinnalleen, mutta onneksi tuoksua muodostuu todella paljon! Sierainparini havaitsee hyvin vahvan paahteisen makean metsäpössiksen, paahdetun kahvin ja paahdetun suklaan. Taustalla vielä lakritsaa kanssa! Jees!

Hörppyä suuhun. Hmm. Hmm. Hmm. Jaa. Jaa-a. Alkumaku ja -fiilis jättävät vaisuksi. Maku on alussa ohut, mutta kevyen paahteisen lakritsainen.

Eikä päämakukaan säväytä, sillä kovin ohuen suutuntuman vuoksi fiilis laskee kuin impotentin nakkimakkara. Paahteisuus dominoi vahvimmin, mutta mausta löytyy myös aavistus kahvia. Lisäksi löytyy, ja löytyy muuten reilusti suolaista salmiakiksi muuttunutta lakritsaa. Suolainen maku, makeus puuttuu täysin.

Jälkimaku on aika pitkän paahteisen kitkerä ja suolainen loppuun asti.

Suolainen IS. Tämä on hyvää, ja rispektit Ruosniemelle, mutta tämä olut ei ole ihan omaan makuuni, sillä kaipaisin sitä makeutta enemmänkin suolan sijaan. Suutuntumakin voisi olla paksumpi tai kermaisempi tai parempi. Mutta kunnioitan ja kohotan imaginääristä silinteriäni Ruosniemen Vuorineuvokselle. Makeuden puuttuessa elämä on mautonta. Rispekstii ja fistbumpii, 3+/5.

 

Jepajees, saatiin vuosi avattua ekalla suomalaisella. Pahoin pelkään, että viikon kuluttua vuosi avataan ensimmäisellä luokattoman hirvittävällä "oluella", mutta katsotaan ja toivotaan parasta. Toodeliloodeli ensimaanantaihin!

Olutseura Vaahtokruunu

Copyright Vaahtokruunu 2013 / Site development by Petteri Huppunen Rekisteriseloste | Uutiskirje | Ota yhteyttä