banneri rssFeed Etusivu Arvostelut Tietoa Liity

Arvostelut


<< Takaisin

Piper Wit - kuka johdattaa pillipiiparia?


Panimo: Suomenlinnan Panimo

Maa: Suomi Tyyppi: Witbier
Vahvuus: 4,7% Arvosana: pisteet kokonainen lasipisteet kokonainen lasipisteet kokonainen lasipisteet puolikas lasi ( 3 ½ ) EBU: ??Piper Wit - kuka johdattaa pillipiiparia?

Alkuperäinen suunnitelmani oli, että olisin arvioinnut tänne seuraavaksi Velkopopovický Kozel Darkin, lempinimeltään velikulta, mutta totesin, että eräällä toisella seuramme jäsenellä olisi asiaan enemmän sanottavaa, joten jätän Velkon arvion hänen huostaan. Olut, jonka nyt arvioin, on Supisuomalainen Suomenlinnan Panimon Piper Wit.

Kohtasin tämän oluen ensimmäistä kertaa vuoden 2012 Suuret oluet, pienet panimot -oluttapahtumassa Helsingissä. Lukuisten muiden pienpanimoiden mallasjuomien rinnalla juuri tämä olut kohosi suureen henkilökohtaiseen suosiooni.

Vaahtoa tulee runsaasti ja se kestää pitkään. Oikein kivan kuohkea vaahto!

Tuoksu on sitrusmainen, makea, myös mausteinen, kaikin puolin ystävällinen ja luokseenkutsuva. Kauniin kellertävän kultainen läpinäkymätön väri houkuttaa jo kovasti; pääsisipä tätä kultaista nektaria ottamaan kulauksen. No otetaan!

Alkumaku on tuoksun mukaisesti sitrusmainen, makeahko ja kepeä. Päämaussa tulee aavistus karheutta ja makeaa mallasta, hedelmäisyys korostuu, korianterin ja appelsiinin välinen liitto. Jälkimaku lievästi kuivahko ja hapan, mutta hieman olisi toivonut vielä jonkinlaista loppufanfaaria tälle oluelle. Nyt tavallaan loppuratkaisu tulee yllättäen ja jäädään ikävästi cliffhangeriin, eikä jatko-osista ole tietoa.

Kokonaisuutena mielenkiintoinen vehnäinen kokeilu, joka alkaa loistavasti, mutta päättyy hieman liian äkisti.Tämä oli kuitenkin kaikista Suuret oluet, pienet panimot -oluttapahtuman maistamistani olusista paras, mutta vain hitusesti. Vehnäoluiden jalona ystävänä tälle tulee nyt annettua ehkä puolikas piste enemmän kuin pitäisi, mutta päätöksessäni pysyn, eli henkilökohtainen arvosanani on 3,5/5. Hyvä Suomi!

Olutseura Vaahtokruunu

Copyright Vaahtokruunu 2013 / Site development by Petteri Huppunen Rekisteriseloste | Uutiskirje | Ota yhteyttä